3. července 2024 14:50

Potvrzeno: Zapomeňte na Zaklínače, Henry Cavill bude máchat mečem v jiné ikonické fantasy

Fanoušci akce a fantasy mají opravdu krásné vyhlídky. Chystá se návrat ve velkém stylu.

Highlander (1986) patřil mezi nejzajímavější akční fantasy osmdesátých let, který zajímavým způsobem vybudoval svět nesmrtelných hrdinů působících napříč stoletími lidských dějin, ale nedokázal ho úplně dotáhnout. Do kytek vše poslal komicky otřesný druhý díl i následná pokračování a seriály.

Čtěte také: Odmítal dělat ústupky, zažil vrcholy i pády. Ve Varech pokřtili knihu o režisérovi Kmotra

Chad Stahelski, tvůrce i režisér oslavované akční série John Wick, teď magazínu Collider potvrdil, že je ve finální fázi příprav svého remaku. „Začínáme točit v lednu nadcházejícího roku. Právě se vydávám do Skotska, abych obhlédl vybrané lokace,“ prozradil legendární kaskadér a koordinátor akčních scén, který se do režie pustil právě až se sérií John Wick.

Režisér potvrdil, že se hlavní role ujme Henry Cavill, který si s mečem spraví chuť poté, co kvůli tvůrčím neshodám opustil fantasy seriál Zaklínač. Právě probíhá výběr bojovníků a kaskadérů, kteří mají co nevidět začít trénovat s herci, jelikož chce Stahelski předvést dosud nevídanou úroveň soubojů s meči.

„Už jsme rozběhli tréninkové procesy. Myslím, že máme správné herce, správné trenéry i lidi v zázemí. Za poslední půlrok jsme našli několik nejlepších mečířů, jaké jsem kdy v životě potkal, a kteří nám pomáhají. Chceme, aby to bylo skutečně jedinečné – žádná Princezna Nevěsta, žádný Tygr a drak, Master & Commander nebo snad Zorro. Jaký je ten nový pohled na akci nebo boj s mečem, který by mohl lidi nadchnout? To mi teď nedá spát,“ popsal režisér.

Další herecké obsazení Stahelski neprozradil, ale víme, že do hlavní role byli před Cavillem zvažováni Tom Hardy, Robert Pattinson, Charlie Hunnam, Kit Harington nebo Ryan Reynolds. Kandidáty na hlavního padoucha Kurgana pak byli Dave Bautista, Vinnie Jones nebo Dwayne Johnson.

Pokud půjde produkce podle plánu, mohli bychom se nového Highlandera dočkat nejdříve na konci roku 2025.

Zdroj: Collider, Empire

Video, které jste mohli minout: Takhle se Henry Cavill oháněl mečem jako Zaklínač

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný