19. srpna 2023 06:00

Druhou sérii Rodu draka změnilo klíčové rozhodnutí, za které si tvůrci zaslouží medaili

Tvůrci populárního fantasy seriálu Rod draka vysvětlili, v čem bude druhá série nečekaně jiná než ta první.

Druhá sezona Rodu draka bude mít nakonec pouze osm epizod a nikoli původně plánovanou desítku, jako tomu bylo u první série. Rozhodnutí vysvětlila v rozhovoru pro magazín The Hollywood Reporter jedna z režisérek seriálu Clare Kilner. Za vším stojí snaha lépe vystihnou rytmus knižní předlohy.

Showrunner seriálu Ryan J. Condal podle ní vysvětlil jednotlivým režisérům zkrácení tím, že se snažil zajistit lepší tempo, které nepoleví až do rozuzlení. „V každé epizodě se toho děje tolik, že máme občas problém vměstnat vše do jedné hodiny. Ryanovým rozhodnutím bylo zajistit silný začátek i konec a vše naplnit emocionálně a vizuálně vzrušujícími událostmi,“ popsala.

Condal už dříve přirovnal druhou sérii Rodu draka ke střední pasáži Hry o trůny, která zúročila trochu pomalejší úvod seriálu zaměřený na rozvinutí charakterů jednotlivých postav. Podobně jako v případě Hry o trůny by se tak měli diváci postupně dočkat větší intenzity a velkoleposti.

Clare Kilner taky vysvětlila, jak bude mít každý díl speciální příchuť: „Je to velmi inspirativní, protože je tu pět režisérů, každý je jiný. Vzájemně se sledujeme na place a komentujeme práci toho druhého. Nemůžeme si pomoct, ale je mezi námi jistá soutěživost.“

Speciálně inspirativní pro všechny je prý Alan Taylor, který byl podepsaný i pod fanoušky nejoblíbenějšími epizodami Hry o trůny. „Je to nesmírně zkušený režisér a opravdu se mi líbí, jak ve svém vyprávění používá hloubku ostrosti a přeostřování, aby přitáhl divákovu pozornost k určitým prvkům v záběru,“ upřesnila režisérka.

Aby seriál uspokojivě odvyprávěl vše podstatné z knih, bude podle jejich autora George R. R. Martina potřebovat minimálně čtyři série. Martin a Condal se ohledně dalšího rozvržení seriálového příběhu mají sejít až po skončení stávky hollywoodských scenáristů. Momentálně je na stole spíše přidání sezony navíc, než její ubrání. Ať už to ale dopadne jakkoliv, nyní je potřeba ocenit, že druhá série Rodu draka prostě nebude mít kupu vaty jako jiné slavné seriály.

Zdroj: The Hollywood Reporter

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný