1. března 2024 17:35

Z Jacka Reachera mohl být Thor. Svalnatý borec prozradil, proč roli nedostal

Přílišné sebevědomí je někdy na škodu, ale zase může dodat sílu v období, kdy už se zdá všechno ztracené.

Alan Ritchson si konečně užívá úspěch díky ztvárnění hlavní role v seriálu Reacher, který je povedenou adaptací populárních románů o vysloužilém vyšetřovateli Jacku Reacherovi. Mnohokrát v kariéře však zažil zklamání, třeba když byl blízko k získání role Thora ve filmové sérii od Marvel Studios, ale nakonec dostal přednost Chris Hemsworth.

V profilovém článku magazínu Ritchson Men’s Health připustil, že k roli tehdy nepřistupoval s dostatečným respektem a domníval se, že mu stačí komiksová průprava, kterou získal už v seriálu Smallville (2008), kde ztvárnil Aquamana. „Myslel jsem si, že mi ji prostě dají, pokud budu vypadat jako ten hrdina, že přece nikoho nezajímá herecký výkon,“ popsal. Nakonec byl odmítnut právě s odůvodněním, že neprokázal dostatečné herecké schopnosti.

Aby zapracoval na svých dramatických schopnostech, najal si zkušenou koučku a castingovou specialistku Deboru Aquilu, která připravovala třeba hvězdy oceňované klasiky Vykoupení z věznice Shawshank. Jenže pak přišla další studená sprcha, když mu neklapla ani role Finnicka Odaira ve filmu Hunger Games: Vražedná pomsta. Tentokrát byl na roli prý moc starý, ve filmu dostal jen nevýznamný štěk a castingový štáb přidal navrch ještě krutou poznámku, že už se mu v Hollywoodu asi nepodaří prorazit.

Čtěte také: GTA z Prahy! Český trailer je výbornou poctou GTA 6, autor nám exkluzivně popsal jeho vznik

Naštěstí to nevzdal a přes sérii roliček se dostal k možnosti ztvárnit ikonického Jacka Reachera. „Jen během premiérového víkendu Reachera mi přišlo asi padesát nabídek na práci. Došlo mi, že tohle změnilo můj život,“ poznamenal. Kromě chystané třetí sezóny zmíněného seriálu je aktuálně k vidění v hlavní roli dramatu Ordinary Angels, ale objeví se také v nadsazené akční řežbě z 2. světové války The Ministry of Ungentlemanly Warfare od Guye Ritchieho po boku Henryho Cavilla nebo Eizy González.

Zdroj: Men’s HealthDeadline

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný