3. listopadu 2023 18:20

Van Damme zavzpomínal na natáčení Přátel. S čím vůbec nebyl spokojený?

Hostování v seriálu Přátelé bylo pro belgického veterána akčního žánru poněkud zvláštní zkušeností.

Mezi největší hvězdy, které kdy hostovaly v seriálu Přátelé, jistě patří Jean-Claude Van Damme. Sám sebe si zahrál ve 13. epizodě druhé sezony z roku 1996, která se v české verzi dokonce jmenovala Rande s Van Dammem. Zmíněné rande v něm způsobí rozpor mezi Rachel (Jennifer Aniston) a Monicou (Courteney Cox).

Monica se v něm stydí jít za Van Dammem, který má zrovna pauzu v natáčení, a požádat ho, zda by si s ní nevyrazil. Situace se chopí jako dohazovačka Rachel, jenže Van Damme nakonec projeví zájem právě o ni. Přestože jí dá Monica svolení a tváří se, že jí rande Rachel s Van Dammem nevadí, vznikne mezi oběma kamarádkami napětí, které v závěru dílu přeroste v bizarní souboj, kdy si navzájem cvrnkají prsty na čelo.

Samotný Van Damme má na tehdejší natáčení dost rozporuplné vzpomínky. „Herecky to ode mě bylo strašné. Vypadal jsem jak kus salámu, toporný, jako bych se styděl sám za sebe. Když jsem pak byl v zákulisí a obě přišly a daly mi pusu, jakože na rty, tak jsem najednou nevěděl, co mám dělat... Bylo to zvláštní. Byly tak milé,“ svěřil se pro New York Post.

Čtěte také: Nejhorší herečka v Přátelích? Režisér prozradil, komu naprosto chyběl smysl pro humor

Přiznal, že o seriálu tehdy nic moc nevěděl a ke všemu ho přemluvil agent, který mu vysvětlil, že se z Přátel stává obří televizní fenomén. Nakonec své účasti nelituje, už jenom za možnost být u toho. „Byli velmi otevření, protože tu show dělali dennodenně. Nechali mě vstoupit na místo, kde všechno funguje jako dobře promazaný stroj. Bylo to úžasné,“ zavzpomínal.

Zdroj: New York Post, The Hollywood Reporter

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný