1. září 2023 14:00

Nejhorší herečka v Přátelích? Režisér prozradil, komu naprosto chyběl smysl pro humor

S jakou herečkou z Přátel se točilo nejhůř? Známý režisér odhalil, kdo vůbec nebyl vtipný.

Nedávno jsme psali o tom, jak hvězdy Přátel podle scenáristky Patty Lin kazily záměrně vtipy, které jim nepřišly vtipné, a komplikovaly tak život scenáristům i showrunnerům pracujícím na legendárním sitcomu. To ale podle všeho nebyla jediná překážka, se kterou se tvůrci ikonického seriálu setkávali. Nyní známý režisér James Burrows prozradil, se kterou herečkou se mu pracovalo nejhůř, protože vůbec neměla smysl pro humor.

Jak nejspíš tušíte, točit komedie či komediální seriály s herci, kteří nemají komediální timing, případně postrádají ten správný smysl pro humor, aby dokázali daný dialog či scénu prodat, musí být celkem peklo. V případě Přátel to pak byla den co den smršť gagů, které musely bavit miliony diváků po celém světě. Zatímco hlavní šestice herců ale s něčím takovým neměla problém – ostatně i díky nim se stal seriál tak populární – hostující hvězdy byly něco kompletně opačného.

Během deseti sezon se pak v Přátelích objevila hned celá řada známých i méně známých tváří, které účinkovaly v jedné, ve dvou nebo třeba v deseti epizodách, jen aby se už následně nikdy nevrátily. Jednu takovou delší štaci si pak dala i herečka Helen Baxendale, která ztvárnila v seriálu postavu Emily, Rossovu snoubenku a záhy jednu z mnoha bývalých manželek. Helen se objevila celkem ve 14 epizodách, a jak tvrdí režisér Burrows, natáčet s ní bylo doslova za trest.

Nejenže herečka podle všeho vůbec nebyla vtipná, což její scény značně komplikovalo, zároveň však postrádala větší chemii s Davidem Schwimmerem (Ross). Nakonec to byl tedy Schwimmer, kdo se musel extrémně snažit, aby jim to ve společných scénách fungovalo. Herečka, která byla v té době zároveň těhotná, a proto se v seriálu nezdržela déle, prý byla milá a přátelská, jenom zkrátka postrádala komediální talent. Čehož, pokud jste její epizody párkrát viděli, si lze celkem dobře všimnout. Každopádně pokud se ptáte, proč ji jednoduše tvůrci nepřeobsadili, důvodem byl natáčecí plán a nemožnost sehnat narychlo někoho jiného na tolik dní, kolik bylo potřeba.

Zdroj: UNILAD, Deadline

Ondřej Mrázek

redaktor Prima COOL

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný