21. srpna 2023 15:00

První trailer nového Percyho Jacksona ukazuje hlavní hrdiny i postavu, která ve filmech chyběla

Trailer seriálu Percy Jackson and the Olympians

Seriálový Percy Jackson v prvním traileru ukazuje důležitou postavu z knižní předlohy, kterou předchozí filmové adaptace ke smutku fanoušků ignorovaly.

Seriál Percy Jackson and the Olympians slibuje napravit všechny chyby, kterých se dopustily předchozí filmové adaptace v rámci snahy o zkrácení či zjednodušení. Z pozice spolutvůrce i spoluscenáristy na to dohlíží přímo autor knih Rick Riordan, a hned první ukázka proto představuje boha války Area v podání Adama Copelanda, který je v knihách zásadním hybatelem, ale ve filmech chyběl.

Samozřejmě vidíme i ústřední trojici Percyho (Walker Scobell), Annabeth (Leah Sava Jeffries) a Grovera (Aryan Simhadri), kteří mají tentokrát odpovídající věk, což je fajn vzhledem k tomu, že herci budou růst spolu s postupem natáčení. První série zpracuje první knihu Percy Jackson: Zloděj blesku a v dalších sezonách má dojít na navazující čtveřici dobrodružných fantasy bestsellerů.

První sezona bude o tom, jak se dvanáctiletý Percy Jackson z New Yorku dozví, že je synem olympského boha moří Poseidóna, tedy že je polobohem. Musí se spojit s přáteli obdobného původu a absolvovat cestu Amerikou, aby vrátil Diův blesk na Olymp, ale taky zachránil svou matku ze spárů podsvětí.

Seriál už stihl vyvolat mezi některými fanoušky pohoršení za obsazení Annabeth afroamerickou herečkou. Tato polobohyně je v knihách výraznou blondýnkou, dcerou řecké bohyně Athény a Fredericka Chase.

Seriálový Percy Jackson už má stanovené i datum online premiéry, fanoušci se ho dočkají 20. prosince 2023. Těšíte se?

Zdroj: Comic Book Movie

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný