3. června 2024 15:34

Parádní Star Wars, jaké tu ještě nebyly, shodují se první ohlasy nového seriálu

Kritici ani diváci nešetří nadšením nad novým počinem, který se odehrává v době, kdy byla předaleká galaxie ještě pod dohledem rytířů Jedi.

Povedené detektivní tajemství, zajímavé postavy, přesná atmosféra i skvělá fyzická akce stavějící na fiktivním bojovém umění force-fu – to vše chválí kritici po shlédnutí prvních čtyř z osmi epizod čerstvého Star Wars seriálu Akolytka. Ten podle nich svěžím způsobem rozšiřuje univerzum a není jen sázkou na osvědčené jistoty.

„Nabízí vše, co na klasických Star Wars funguje, a zároveň působí nově a jedinečně. Bojové scény jsou fenomenální a vizuální stránka ohromující. Děj vás vtáhne a díky skvělému hereckému obsazení je to počin, který každý fanoušek prostě musí vidět,“ rozplývá se Caitlin Tyrrell ze Screen Rantu.  A vy si tuhle novinku můžete pustit exkluzivně na Disney+ už teď.

Čtěte také: Star Wars posílí legendární Sigourney Weaver. Její film se začne točit už letos

Novinka bývá přirovnávána k seriálu Andor, ale s větším důrazem na Sílu a akci. „Funguje scénář, praktické efekty, kostýmy i výprava, díky níž každá lokace působí živě, uvěřitelně a umožní vám soustředit se na myšlenky i emoce,“ míní Jorgie Rodriguez.

Chválu sklízí tvůrkyně Leslye Headland (Ruská panenka, Milenci těch druhých), která se postarala rovněž o kompletní scénář a režii úvodní epizody. Výsledek podle diváků působí mnohovrstevnatým dojmem, nutícím pokračovat ve sledování. Většina tak zhltla dostupné epizody na jeden zátah.

Amandla Stenberg v hlavní roli Mae zvládá podle ohlasů drama i náročnou bojovou složku. „Přišla jsem si jak při sledování Kill Billa... O pádu Jediů už jsme toho viděli hodně, ale tento seriál zkoumá, jaké to bylo být Jediem v časech míru, což je fakt fascinující. Amandla Stenberg je výtečná,“ zdůrazňuje Joe Deckelmeier. Pozadu podle reakcí nezůstávají ani Jeong-jae Lee (Hra na oliheň, Šéf kabinetu) nebo Carrie-Anne Moss (Matrix).

„Detektivní zápletka připomíná Twin Peaks nebo snímek The Batman od Matta Reevese. Je to vyzrálé jako Andor, ale zároveň to tématicky plně navazuje na prequelovou trilogii. Zobrazení Vrcholné Republiky v takové formě fakt nezklamalo,“ shrnuje Star Wars Holocron.

Akolytka odstartuje prvními dvěma epizodami už 5. června 2024. V hlavních rolích příběhu odehrávajícího se chronologicky ještě před filmovou Skrytou hrozbou uvidíme Amandlu Stenberg, JJ Leeho, Mannyho Jacinta, Dafne Keen, Jodie Turner-Smith, Rebeccu Henderson, Charlieho Barnetta nebo Carrie-Anne Moss.

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný