11. února 2024 06:00

Vrátí se konečně Hannibal? Mads Mikkelsen slibuje velké věci

Romány o Hannibalu Lecterovi se dočkaly celkem šesti filmových adaptací, přičemž dobré byly jen první dvě, reputaci rozkolísané franšízy nicméně zachránil seriál Bryana Fullera, jenž své poslední epizody odvysílal v roce 2015. Třebaže seriál před necelou dekádou skončil, jeho hlavní hvězda naznačila, že všem snědeným lidem není konec.

„Vážně se nechci vracet k žádné ze svých postav, možná kromě Hannibala, protože ten je ještě ve hře,“ prozradil představitel nejslavnějšího filmového kanibala Mads Mikkelsen pro Business Insider. Seriál dějově předchází prvnímu románu série Červený drak a ukazuje, jak se hrdina této knihy, vyšetřovatel prokletý příliš rozvinutou schopností empatie Will Graham (Hugh Dancy), poprvé setkal s psychiatrem Hannibalem Lecterem (Mads Mikkelsen). Právě díky Grahamovi knižní i filmový Hannibal manipulují s lidmi z vězeňské cely, události seriálu se však od předlohy dost odklonily.

Čtěte také: Prsa své oběti snědl s hořčicí. Kanibal Hojer zabil pět žen, před svou smrtí řval hrůzou

Nápady by byly

Kromě toho se seriál dostal do povědomí díky surrealistickým brutálním scénám, důrazu na temnou psychologii postav a povýšení násilí na uměleckou formu. Co ale znamenají Mikkelsenova slova?

„Není tajemstvím, že se všichni herci i tvůrce seriálu Bryan Fuller chtějí k Hannibalovi vrátit. Dříve nebo později k tomu dojít musí, protože nikdo z nás nemládne. Příběh může poskočit, mít mezeru, to je v pořádku. Musí se na tom ještě zapracovat, nic konkrétního zatím ještě neděje,“ pokračoval trochu tajnosnubně dánský herec.

„Bryan má pár nápadů. Zatím žádné odhalit nemůžu, pro případ, že se opravdu zhmotní, ale jsem si jistý, že to Hannibal a Graham nějak zvládnou.“ Skoro by se tak zdálo, že by se Hannibal nakonec opravdu mohl vrátit v nějakém revivalu, jak ale sám herec řekl, nic není ještě jisté.

Zdroje: Business Insider/The Playlist

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický