8. února 2024 14:50

První horor se zombie klokanem je světovým unikátem. Podívejte se na celé video

K roztomilým tvorům, kteří se ve filmech mění v krvelačná monstra, se přidal klokan. V Austrálii je zombie apokalypsa holt trochu jiná.

Kraťas Ryana Coonana Waterborne zachycuje státního úředníka, který v australské divočině sbírá vzorky vody a zajišťuje, aby nikdo nepil zjevně otrávenou místní vodu. Jeho pracovní povinnosti jej ale přivedou do křížku s klokanem, jehož neznámé toxiny proměnily v něco hodně agresivního a kousavého.

Čtěte také: Drsná rvačka klokanů připomíná střet mistrů kung-fu. Podívejte se na těžkotonážní kopance

Nemrtvá fauna

Snímek, jenž se pyšní prvním uvedením zombie klokana do světa kinematografie, vznikl roku 2014 a na festivalech slavil docela úspěch. O deset let později se můžeme znovu radovat, protože nápad s nemrtvým klokanem bude rozšířen do celovečerního filmu, jemuž bude Waterbone sloužit jako prequel.

Film nese název The Red a momentálně je v postprodukci. Podle synopse bude hlavní postavou mladá šerifka, která se snaží vyrovnat odkazu svého otce. Když se v místě jejího působiště začnou množit brutální vraždy, naskytne se jí ideální příležitost...

Film opět režíruje Coonan společně s Richardem Barcarichiem. V hlavních rolích se objeví Michael Biehn, Tess Haubrich, Aaron Pedersen a Angie Milliken.

Zdroje: Bloody Disgusting/YouTube

Mohlo vám uniknout: Trailer filmu Tiché místo: První den

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný