Proč končí Malý Sheldon? Vysvětlení od tvůrců možná zažene smutek mnoha fanoušků

Úspěšný seriál dospěl podle tvůrců do logického bodu zlomu.

Právě probíhající sedmá sezóna seriálu Malý Sheldon bude také jeho poslední. Rozhodnutí ukončit populární prequel Teorie velkého třesku zaměřující se na mládí Sheldona Coopera konečně vysvětlil pro magazín TV Line jeho výkonný producent Steve Holland.

„Víme, že ve čtrnácti letech se v Sheldonově životě stanou určité zásadní věci. Když jsme mluvili o budoucnosti seriálu, přišel nám jako správný moment zakončení v situaci, kdy odchází na Cal Tech. Chtěli jsme silný závěr, aby vše dospělo k jakémusi vyústění,“ vysvětlil Holland.

NÁSLEDUJÍ LEHKÉ SPOILERY

Pokud neznáte nebo si už nepamatujete Sheldonovu minulost nastíněnou v Teorii velkého třesku, pak musíme upřesnit, že v sedmé sezóně uvidíme minimálně jednu svatbu (Georgieho a Emily) a hlavně pak smrt George, Sheldonova otce. Právě ona bude podle producenta oním zásadním zlomem.

„Nechci prozrazovat, jak k ní dojdeme a co přesně uvidíte, ale dojde na ni,“ naznačil Holland a zdůraznil, že přestože se Malý Sheldon ne vždy držel otrocky hlavního kánonu, důležité momenty tvůrci Chuck Lorre a Steven Molaro plánovali od počátku dodržet. „Chceme rozhodně uctít velké události, které formují Sheldonův život,“ zdůraznil.

K seriálu by nikdy nedošlo, kdyby se v roce 2017 jako zázrakem nezjevil Iain Armitage, budoucí představitel hlavní role, který jako by skutečně byl mladší verzí Jima Parsonse, tedy dospělého Sheldona. „Ianova máma nám tehdy poslala video, jak přehrává scénu, kterou jsme se Stevenem napsali, ale nikdy jsme neplánovali, že bude natočena. Koukali jsme s otevřenou pusou, ten kluk byl úžasný, bez něj by se to nikdy nerozjelo. Obsazení Malého Sheldona byl fakt zázrak,“ popsal Lorre. Závěr seriálu pak vtipně okomentoval sám Armitage: „Nemůžeme se teď prostě shodnout, že už jsem teď stejně vysoký a cool, zkrátka, že vypadám jako Jim Parsons?“

Čtěte také: Představitel Sheldona vysvětlil, proč se neupsal 13. sérii Teorie velkého třesku

Sedmá série nebude mít obvyklých 22, ale pouze 14 epizod. Po ní fanoušci dostanou spin-off vyprávějící příběh Georgieho Coopera a jeho partnerky Mandy McAllister, které v Malém Sheldonovi ztvárnili Montana Jordan a Emily Osment.

Zdroj: Collider, TV Line

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný