15. února 2024 13:15

Vylepšený Kong a růžová Godzilla jdou do akce. V epickém novém traileru ničí i pyramidy

Trailer filmu Godzilla x Kong: Nové impérium

Mytologie amerického Monsterverse se zjevně rozrůstá a nový příspěvek přivede nejen nová monstra, ale také přiblíží zákonitosti Dutozemě a prohloubí spolupráci Konga a Godzilly. Nový trailer slibuje velkou porci akce, ničení národních památek a obřích kyber-opů, na druhou stranu ale série vypadá čím dál tím generičtěji.

Od atmosférického monstr-nářezu Godzilla z roku 2014 a hravého dobrodružného fláku Kong: Ostrov lebek uplynulo hodně vody. Série se postupně začala vydávat cestou současných velkorozpočtových franšíz, což znamená spoustu digitálních monster a provázaných dějových motivů, jasné barvy a všeobecnou destrukci, která už nemá vzbudit hrůzu jako v první Godzille, ale evokovat podobné dojmy jako v marvelovkách či Transformerech.

Čtěte také: Záhada na přehradě: Bájné monstrum vyděsilo plavce. Bytost vyfotili, pátrá po ní policie

Do stejné digitální řeky

Kong bude tentokrát muset bojovat o své postavení s jiným obřím primátem a zároveň stát proti nové hrozbě, která děsí i titány. Přirozeně se dva největší bijci franšízy musejí spojit, jejich vztahy ale zřejmě ještě pořád nejsou ideální, a tak se stejně dočkáme jejich vzájemné držkové. Generické a graficky neatraktivní výbuchy a opakované schéma mlátících se příšer nicméně neslibují něco, co nás v kinech vyloženě osvěží. Naopak se zdá, že nás podívaná unaví podobně, jako poslední marné pokusy Marvelu.

Kromě titulních animovaných postaviček se ve filmu objeví Dan Stevens, Alex Ferns, Brian Tyree Henry nebo Rebecca Hall. V českých kinech se snímek objeví 28. března 2024.

Zdroje: The Playlist/YouTube

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný