26. října 2023 12:40

Godzilla vs. Kong 2: Unikly první reakce, fanoušci budou nadšení i zklamaní

Unikly první reakce diváků z testovacích projekcí nového dobrodružství Godzilly a Konga.

Blockbuster Godzilla x Kong: Nové impérium dorazí do českých kin sice až 11. dubna 2024, ale vybraní fanoušci už snímek mohli vidět v rámci testovacích projekcí, kdy si chce filmové studio ujasnit, zda u nich trefilo jackpot. U většiny se zdá, že ano, ale má to jisté podmínky...

Podle zjištění magazínu SFFGazette snímek pokračuje v odlehčenějším a komediálnějším směru, který ustanovil už předchozí film Godzilla vs. Kong (2021), ostatně má taky stejného režiséra Adama Wingarda (V/H/S, You're Next). Daří se mu trefit všechny potřebné ingredience, takže se dle diváků jedná a zábavnou a nápaditou jízdu šikovně rozšiřující univerzum, na rozdíl od realističtější, ale až příliš suché a rozvláčné Godzilly (2014) od Garetha Edwardse (Rogue One, Stvořitel).

Více ohlasů však zmiňuje, že film přes svou značnou délku nedává příliš prostoru Godzille a větší pozornost je věnována Kongovi. „Užíval jsem si každý kousek Kongova příběhu, ale velmi mě mrzelo, že Godzilla byla opět odsunuta na vedlejší kolej. Mám pocit, že Wingard se ke Goji nechová se stejnou úctou jako ke Kongovi,“ svěřil se jeden z diváků, ale dodal, že jinak je film velice zábavný a plný spektakulárních soubojů.

Čtěte také: Návrat původní japonské Godzilly je děsivým válečným masakrem. První trailer nešetří atomovými výbuchy

Dodejme, že nový snímek slibuje odhalení neznámé síly, která ohrozí existenci Godzilly, Konga i celého lidstva. V hlavních rolích tentokrát uvidíme Dana Stevense, Rebeccu Hall, Briana Tyree Henryho nebo Falu Chen.

Zdroj: SFFGazette

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný