5. ledna 2024 19:24

Proč bude nová Godzilla růžová? Režisér filmu má zajímavé vysvětlení

Přijde vám legendární monstrum v novém vybarvení taky více orgastické?

Viděli jsme už mnoho verzí Godzilly a už svým minulým počinem Godzilla vs. Kong (2021) dal režisér Adam Wingard najevo, že mu jde hlavně o zábavnou rubačku v obřím měřítku, která má blízko spíše k Transformers než k původní znepokojivé japonské předloze.

Nejinak tomu bude v navazujícím filmu Godzilla x Kong: Nové imperium, v jehož traileru mnoho fanošků zaujalo hlavně růžové zbarvení legendárního monstra, které teď Wingard vysvětlil magazínu Total Film: „V minulém filmu jsme chtěli zachovat kontinuitu s předchozí verzí Godzilly, ale cítil jsem, že jsem nedostal šanci udělat ji po svém a přidat víc barev, které nejsou samoúčelné, ale vše je součástí příběhu.“

S trochou nadsázky by se dalo spekulovat, zda za volbou růžové nestojí loňský filmový megahit Barbie a nejde tak o jakousi jeho Barbzillu. Jenže výrazná barevnost je skutečně součástí Wingardova stylu, jak je vidět třeba na neonové estetice jeho akčňáku The Guest či hororu Death Note.

Když se rozhodl dát monstrům v novém filmu vlastní otisk, měl tak jasnou představu. „Výtvarníkům jsem zdůrazňoval, že chci, aby barevná paleta připomínala zážitek, jako když jste v 80. letech procházeli uličkou s hračkami ThunderCats, G.I. Joe a Transformers. Byl to prostě orgastický pocit z tolika barev a textur. Tuhle hyper realitu jsem chtěl přenést do filmu,“ naznačil.

V případě Godzilly tak zvítězila výrazná světélkující růžová, která ji na první pohled odlišuje od všech ostatních verzí. „Podobně to bylo s Kongem, který taky dostal nový vzhled. Nechali jsme mu vyrůst plnovous a zvýraznili jeho ochlupení ,“ uzavřel Wingard.

Jak bude vypadat jeho barevnější verze Monsterverse poznáme už 11. dubna, kdy Godzilla x Kong: Nové imperium zamíří do českých kin. Obřím hrdinům budou v lidských rolích sekundovat Dan Stevens, Alex Ferns, Brian Tyree Henry, Rebecca Hall či Rachel House.

Zdroj: Total Film, Slashfilm

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný