28. února 2024 12:55

Pokračování Galaxy Questu? Sam Rockwell dává fanouškům novou naději

Populární sci-fi komedie se možná přece jen dočká nášupu. Byť je to s ním maličko složité.

Kultovní americká komedie z roku 1999 je podle mnohých jedním z nejlepších startrekovských filmů, byť je natočena jako dílem pocta a dílem satira na kult kolem této slavné franšízy. Hlavními hrdiny filmu Galaxy Quest jsou vyhořelé hvězdy titulního seriálu, které léta živoří na zbytcích zacházející slávy a podpory fandomu. Jejich životy se změní, když je o pomoc požádají mimozemšťané, mající za to, že byl seriál historickým dokumentem.

Čtěte také: Star Trek po česku: V Běrunicích stojí můstek vesmírné lodi. Objevte USS Masaryk

Hvězda Star Treku na palubě?

Od dubna 2023 víme, že Paramount+ už nějakou dobu pracuje na seriálovém spin-offu, byť se o podrobnostech příliš nemluví. V nedávném rozhovoru pro web CG ale určitou věc naznačil herec Sam Rockwell, jedna z hvězd původního filmu: „Kdyby bylo ve hře pokračování Galaxy Questu, šel bych do toho. Mluvili jsme o tom jako o minisérii. Simon Pegg se zmínil, že by nám s tím pomohl.“

Simon Pegg je obecně známý nerd s nesporným komediálním talentem, navíc spolupracoval na scénáři k filmu Star Trek: Do neznáma, kde ztvárnil inženýra Scottyho, takže nby jeho účast byla vítanou pomocí. Peggovo zapojení do projektu navíc naznačila také scenáristka a producentka Georgia Pritchett (Boj o moc), podle níž s ní Pegg pracuje na něčem, co má souvislost s Galaxy Questem.

Nicméně se záhy ukázalo, že jde o zbožné přání. Podle článku serveru Deadline bylo pár námětů na spin-off Galaxy Questu zamítnutých, mezi nimi i projekt Pegga a Pritchett. O moc víc se o plánovaném projektu neví, snad ještě jen to, že na něj dohlédne Mark Johnson, producent původního filmu.

V tom se mimo Sama Rockwella objevili Tim Allen, Alan Rickman, Tony Shalhoub a Sigourney Weaver, která se rovněž zmínila, že by se spin-offu ráda zúčastnila.

Zdroj: Slashfilm/CG

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný