2. dubna 2024 17:20

Zendaya protestuje. Třetí série Euforie jí chce provést něco šíleného

Tvůrce seriálu přišel s nápady, které nepadly úplně na úrodnou půdu.

Sam Levinson, tvůrce seriálové Euforie, sice intenzivně pracuje na tom, aby konečně dopsal její třetí sérii, jenže nejde mu to zrovna hladce. Jeho nápady totiž narazily u šéfů kanálu HBO i hlavní herecké hvězdy, kterou je herečka Zendaya. Čeká ho tak další fáze přepisování.

Podle informací prestižního magazínu Variety chystá Levinson pro nadcházející sezónu pětiletý časový skok, aby hrdinové opustili středoškolské lavice a jejich věk alespoň částečně odpovídal hereckým představitelům, jimž už většinou táhne na třicet. Hlavní hrdinka Rue (Zendaya) se podle scénáře měla konečně vypořádat se svou drogovou závislostí a působit jako soukromá detektivka.

Navržený příklon k žánru krimi se však nesetkal zrovna s nadšením. Zendaya sice nemá v rámci produkce právo veta, ale její nesouhlas je samozřejmě zásadní, protože na postavě Rue s Levinsonem od počátku úzce spolupracovala. Filmaři si navíc nechtějí znepřátelit žádného z hlavních představitelů, z nichž se mnozí mezitím stali hvězdami – platí to pro Sydney Sweeney, Jacoba Elordiho i Hunter Schafer.

Čtěte také: Jak se Sam Levinson spálil se svým předchozím seriálem Idol

Levinson už má jednu zásadní změnu třetí série za sebou. V prvních verzích scénáře chtěl posunout do popředí postavu Fezca, jenže jeho představitel Angus Cloud v létě 2023 zemřel na předávkování léky, a jeho přeobsazení jiným hercem nepřipadalo v úvahu.

Počátkem roku 2024 prý rozpory došly tak daleko, až se uvažovalo, že Levinson od Euforie zcela odstoupí a chopí se jí někdo jiný, což však nakonec neprošlo právě u herců. Levinson dostal čas do letošního podzimu, kdy se mají sladit kalendáře všech zúčastněných, aby se třetí série Euforie mohla v roce 2025 konečně začít točit.

Zdroj: Variety, AV Club

Hvězda seriálu Euforie aktuálně září jako jeptiška v hororu Neposkvrněná. Tady je trailer:

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický