2. dubna 2024 12:24

Hvězdy z Duny i Temného případu se potkají v drsné sci-fi od ruského režiséra

Kriminálka z budoucnosti láká zajímavým příběhem i obsazením.

Do kin se blíží hvězdně obsazený sci-fi thriller Mercy, kterého se režisérsky ujme ruský tvůrce Timur Bekmambetov (Wanted, Abraham Lincoln: Lovec upírů, Noční hlídka). V jeho hlavních rolích uvidíme Chrise Pratta, Rebeccu Ferguson, Kali Reis a Annabelle Wallis.

Příběh se bude odehrávat v blízké budoucnosti, kdy společnost nezažívá zrovna nejlepší období a kriminalita dosahuje nevídaných hodnot. Detektiv (Pratt) je obviněn z brutálních zločinů a bude muset udělat maximum, aby dokázal svou nevinu. Scénář píše Marco van Belle (Arthur & Merlin) a produkce se ujme Charles Roven, který je čerstvým držitelem Oscara jako producent filmu Oppenheimer.

Zatímco Chris Pratt (Strážci Galaxie, Jurský svět) a Rebecca Ferguson (Duna, Mission: Impossible, Silo) už jsou zavedené hvězdy, v případě Kali Reis půjde o další krok v raketové kariéře. Brzy po ukončení profesionální boxerské kariéry, během níž získala několik světových titulů, na sebe upozornila hlavní rolí v částečně autobiografickém filmu Tvrdá rána a nedávno prorazila po boku oscarové Jodie Foster v seriálu Temný Případ: Noční krajina. Aktuálně je k vidění s Seanem Pennem ve filmu Asphalt City a ještě letos čeká premiéra pokračování kriminálky Wind River (2017) s podtitulem Rising, v němž se také objeví.

Úspěšný režisér a producent Timur Bekmambetov točil střídavě v Rusku i Hollywoodu. V roce 2022 však veřejně odsoudil ruskou invazi na Ukrajinu, což mu znemožnilo v Rusku nadále působit a musel prodat i tamní část své produkční společnosti Bazelevs, pod jejíž hlavičkou vznikly třeba filmy jako Číslo 9, Hardcore Henry nebo Pátrání.

Temné sci-fi Mercy natočí Bekmambetov pro Amazon MGM Studios a do kin půjde 15. srpna 2025.

Zdroj: Deadline, Collider

Podívejte se na Kali Reis v traileru seriálového hitu Temný případ: Noční krajina:

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný