1. dubna 2024 18:35
Martin Kolář

Zaslouží si tenhle film největší kino? IMAX trailer nové Planety opic láká na epický zážitek na obřím plátně

Nový trailer filmu Království Planeta opic

Kolik návštěv kina letos plánujete? A vybojuje si jednu z nich nový blockbuster Království Planeta opic?

V Hollywoodu se v posledních letech snaží čím dál tím bojácněji rozluštit, na co lidé vyrazí do kina. V době streamovacích služeb totiž musí být lákadlo opravdu velké a řada velkých filmových sérií už ho zvládla ztratit. Jedna z pár výjimek? Planeta opic, s níž se ve 21. století zachází velmi obezřetně.

Rebootová trilogie, která mezi lety 2011 a 2017 slavila kritický i divácký úspěch, mohla dostat pokračování klidně dva roky po velkém finále. Producenti ale byli velmi zdrženliví a posílají ho do kin až dlouhých sedm let po třetím filmu, takže člověk nemá pocit, že je čtyřka jen neambiciózní dojnou krávou. Naopak se v ní opět rozehrává velmi nosné drama, na které láká i nový IMAX trailer.

Bude to stačit k tomu, aby se lidé zvedli z gaučů? Zatím to spíš vypadá, že ano. Film totiž máchá obřím měřítkem, famózními triky i v rámci možností neokoukaným příběhem, v němž šimpanz Noa spojí síly s lidskou dívkou Mae, aby přežili útoky opičího monarchy Proxima Caesara. Snad to v kinech nakonec bude stát za to!

Zdroj: ThePlaylist, Screenrant

Martin Kolář

Externí redaktor Prima COOL a Prima ZOOM

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický