12. listopadu 2023 19:40

Dojemné video z Přátel se scénami, které dávají po smrti Chandlera hlubší smysl

Fanynka seriálu Přátelé sestavila kompilaci momentek, které po smrti Matthewa Perryho dostaly nový význam.

„O čem to mluvíte? Vždyť jsme tu teď všichni pohromadě,“ řekne Monica v úvodu v jejich oblíbené kavárně Central Perk. „Ehm, Monico, Chandler tu není,“ odvětí jí Rachel, načež Monica zamrzne: „A jo, panebože!“ Tříapůlminutový klip kanálu Fangirl's Diaries opravdu výstižným způsobem seřadil scény, v nichž jakoby sám Matthew Perry a jeho herečtí Přátelé předvídali, k čemu jednou dojde.

„Tuším, že to budu asi já, kdo umře jako první,“ řekne Chandler poté, co shodí krabici plnou cenného porcelánu. Nedošlo však pouze na mrazivé souvislosti, ale zejména hřejivou auru, kterou kolem sebe Perry před kamerou i v zákulisí šířil, jakkoli nebyl vždy zrovna v nejlepší kondici. Ostatně sám v jednom z rozhovorů přiznal, že měl jen mlhavé vzpomínky na dlouhé období mezi třetí a šestou sezonou seriálu.

Nesmí tedy chybět scéna, kdy se od něho odstěhovával Joey a přiznal, že mu ani tak nebudou chybět peníze, které mu Chandler neustále půjčoval, ale nejvíc bude postrádat jeho přítomnost. Jedním z emocionálních vrcholů Přátel pak bylo Chandlerovo vyznání lásky a oddanosti Monice nebo jeho přímé a odzbrojující loučení s Rachel.

„Když se řekne, že až herec vytváří z napsané role skutečnou postavu, zní to jako klišé, které by však v případě Matthewa nemohlo být pravdivější. Ode dne, kdy jsme ho poprvé viděli ztělesnit Chandlera Binga, pro nás už nikdo jiný neexistoval,“ vzpomněli den po jeho úmrtí spolutvůrci seriálu Marta Kauffman a David Crane společně s výkonným producentem Kevinem Brightem.

Čtěte také: 5 nejzábavnějších videí s Matthewem Perrym, která jste možná neviděli. Kde byl stejně vtipný jako v Přátelích?

Video jednoduše ukazuje, že přestože byl Perry v seriálu hlavním dodavatelem perfektně načasovaných a štiplavých sarkasmů, byl také zprostředkovatelem těch nejsrdečnějších chvil. Tak ještě jednou, R.I.P. Matthew Perry!

Zdroj: The GuardianFangirl's Diaries

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný