30. října 2023 16:00

5 nejzábavnějších videí s Matthewem Perrym, která jste neviděli. Kde byl stejně vtipný jako v Přátelích?

Jako Chandler byl okouzlující, ale Matthew Perry dokázal svůj smysl pro humor a charisma ukázat na více frontách.

Přátelé by bez jeho sarkastického Chandlera prostě nefungovali a nikdy by se nestali takovým fenoménem. Jenže nebylo by fér redukovat jeho kariéru pouze na kultovní sitcom, protože obvykle platí, že kdo umí komedii, exceluje ve všech hereckých polohách. Matthew Perry byl zářným příkladem.

Čtěte také: Novinářka: Chandler měl hrát druhé housle. Perry z něj udělal muže, kterým sám nemohl být

Jeho největším filmovým zářezem byla sice přímočará komedie Můj soused zabiják, kde po boku Bruce Willise nabídl chandlerovskou variaci, ale pak tady byl třeba dramatický seriál ze zákulisí politiky Západní křídlo nebo filmový příběh o idealistickém učiteli The Ron Clark Story, které táhl a za oba taky získal nominaci na prestižní cenu Emmy. A dalo by se pokračovat třeba parádním sorkinovským seriálem ze zákulisí showbyznysu Studio 60 nebo vztahovkou Zmatená duše.

Tady je každopádně pět momentů, které ho ukazují v jeho nejvíce bezprostředním módu:

Saturday Night Live – Profesor sarkasmu

„Kdo umí, ten umí, kdo neumí, ten učí,“ zní citát, u kterého se asi dost ošívá slušná řádka současných instantních lektorů, konzultantů a koučů. Pro studijní obor Sarkasmus by však ani nebylo nutné vypisovat výběrové řízení na pozici profesora. Stačí si dát jeden z top skečů v historii SNL...

The Ellen DeGeneres Show – (ne)vtip s broskví

„U silnice stojí muž s obří broskví místo hlavy...“ Snad jen Perry si mohl dovolit přijít do talkshow s tím, že si otestuje vtip, kterému se polovina lidí směje a druhá na něm nevidí nic srandovního.

Saturday Night Live – Buďme Přátelé!

A ještě jeden kousek z SNL z října 1997, kdy se Perry ptal obyvatel New Yorku, zda by s ním nehupsli do kašny a nedali si taneček jako ve znělce Přátel.

The Graham Norton Show – Nezapomenutelná noc s Shyamalanem

Matthew Perry měl problémy s pitím, léky i drogami... Jeho závislosti ho zřejmě připravily o spoustu momentů a střízlivých radostí a vzhledem k okolnostem jeho smrti je pravděpodobné, že ve výsledku vlastně i o život. Jenže kdyby nepil, zřejmě nikdy by nezažil třeba úžasný večer s M. Night Shymalanem, slavným filmařem stojícím za snímky jako Šestý smysl, Znamení nebo Vyvolený.

Conan – Ten moment při sledování porna...

Banální historka o incidentu při sledování hanbatých filmů někdy z roku 1995 se v Perryho menšíkovském vypravěčství mění v dobrodružství se spoustou vtipných detailů, souvislostí a taky vhledu do zlomového momentu, kdy se z dosud fascinujícího pokoukání stává něco přebytečného.

Bonus: Přátelé - Chandler vždy přímo na komoru

A na závěr ještě kompilace... Monica: Nech toho, každá kamera přidá pět kilo!
Chandler: A kolik jich na tebe vlastně míří?

Zdroj: IMDB

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný