22. září 2024 07:55

Hvězda z Přátel popsala brutální důvod, proč odmítla roli v sérii Muži v černém

Některá rozhodnutí se mohou zdát zpětně hodně zvláštní, ale v daném momentě prostě dávala smysl.

Davida Schwimmera zná celý svět jako Rosse Gellera ze sitcomu Přátelé. Jenže jeho kariéra mohla nabrat ještě daleko zajímavější trajektorii, kdyby neodmítl roli Jaye ve filmu Muži v černém. Nakonec ji získal Will Smith, který se tím nadobro usadil mezi největšími hvězdami Hollywoodu. Schwimmer teď zlomovou událost popsal v podcastu Origins with Cush Jumbo.

Nabídka přišla v době, kdy popularita Přátel i všech hlavních hereckých představitelů stoupala raketově vzhůru a i Schwimmerovi začaly chodit velice zajímavé nabídky. Šance zahrát si ve vysokorozpočtové sci-fi komedii s potenciálem vytvořit úspěšnou franšízu se zdála neodolatelná. „Bylo to brutální rozhodnutí,“ přiznal sedmapadasátiletý rodák z New Yorku.

Stálo před ním totiž obrovské dilema. Byl už tehdy dohodnutý se studiem Miramax, že bude účinkovat ve třech jeho filmech, když ho předtím nechají jeden film zrežírovat. A právě na ten byl uprostřed příprav, když přišla ona nabídka. Šlo o komedii Sladká pomsta odehrávající se na srazu bývalých středoškoláků po deseti letech.

Čtěte také: Známe nejlepší seriály roku. Milované pecky nezklamaly a trhaly rekordy

„Všichni mí kolegové z divadelního souboru už dali výpověď, aby mohli v mém filmu hrát, mělo se natáčet šest týdnů v létě v Chicagu. Najali jsme celý štáb, všechno bylo na správné cestě a najednou přede mnou přistála nabídka na Muže v černém. Měl jsem čtyřměsíční pauzu od Přátel, na kterou bylo všechno načasované, nebyl už žádný prostor. Samozřejmě to byla úžasná příležitost... Nicméně moje divadelní společnost a všechny ty vztahy s lidmi by pravděpodobně skončily, kdybych to zařízl,“ vysvětlil.

Schwimmerův snímek měl původně putovat do kin, ale nakonec skončil rovnou na televizních obrazovkách, zatímco z Mužů v černém se stal celosvětový hit. On to však přesto zpětně nevidí jako prohru, obzvlášť, když mu trvající popularita Přátel zajistila solidní finanční jistotu i profesní postavení. „Jsou momenty, kdy se musíte řídit instinktem, musíte se řídit srdcem. Jsem si vědom, že by ze mě Muži v černém pravděpodobně udělali prvotřídní filmovou hvězdu. Moje kariéra by se ubírala úplně jinou cestou,“ uzavřel.

Zdroj: VarietyGeek Tyrant

Video: původní anglický trailer filmu Muži v černém

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický