18. srpna 2024 19:43

Vyšetřovatelé zveřejnili poslední slova Matthewa Perryho. Mrazí z nich v zádech

Perryho zradili lékaři

Posledním člověkem, který s hvězdou seriálu Přátelé mluvil, byl Perryho osobní asistent Kenneth Iwamasa. Měl mu připravit vířivku, v níž byl poté Perry nalezen mrtvý.

To ale nebylo vše – Perry po Iwamasovi chtěl ještě něco. „Nastřel mi jednu pořádnou,“ řekl Perry podle listu The Daily Mail jen krátce před tím, než byl 28. října 2023 nalezen ve svém domě v Los Angeles, jak v horké vířivce plave mrtvý obličejem dolů.

Přečtěte si také: Za smrt Matthewa Perryho může pět lidí. Už došlo na první obvinění i přiznání

Podle vyšetřovatelů Perry žádal svého asistenta Iwamasu, aby mu připravil vířivku a „nastřelil ho“ dávkou ketaminu, který se běžně používá jako tišící prostředek, ale také jako droga. V den své smrti měl Perry dostat ketamin v 8:30 a ve 12:45, jeho asistent mu ho podával injekcí do svalu.

Iwamasa byl zatčen spolu s dalšími čtyřmi lidmi obviněnými z podílu na smrti Matthewa Perryho. Kromě Perryho asistenta jsou mezi nimi dva lékaři – Mark Chavez a Salvador Plasencia – a také Jasveen Sanghaová a Eric Fleming. „Tito obvinění zneužili problémů pana Perryho se závislostí, aby se obohatili. Věděli, že to, co dělají, je špatné,“ citovala média prokurátora Martina Estradu.

Ketamin za desítky tisíc dolarů

Státní zástupci v dokumentech podaných u soudu popsali, že Perryho asistent Kenneth Iwamasa a jistý hercův známý ve spolupráci se dvěma lékaři a dealerkou dojednávali pro herce v týdnech před jeho smrtí dodávky ketaminu v hodnotě tisíců dolarů. Zmíněnou dealerkou je Jasveen Sanghaová, která má přezdívku „ketaminová královna Los Angeles“. Celkem herec zakoupil 20 ampulek drogy za 55 000 dolarů (přes 1,25 milionu Kč), řekl Estrada.

Obvinění si poté podle prokurátora Estrady vyměňovali zprávy, kde o látce hovořili jako o příčině smrti, načež se svou roli v případu snažili zakrýt. Dva lékaři při tom předtím v textové komunikaci rozvíjeli úvahy o tom, kolik by Perry mohl být ochotný za ketamin zaplatit.

Mohlo by vás zajímat: Perryho poslední slova: Herec volal po další dávce, předtím byl už dvakrát v bezvědomí

Podrobnější informace o průběhu posledních dnů a týdnů života Matthewa Perryho jsou k dispozici mimo jiné proto, že jeho osobní asistent Kenneth Iwamasa, Fleming a Chavez přiznali vinu a rozhodli se spolupracovat s vyšetřovateli. Dokumenty obsahující poslední slova Mathewa Perryho také popisují, že hvězda seriálu Přátelé byla ve svém sídle před osudným dnem dvakrát nalezena v bezvědomí.

Zdroj: DeadlineThe Daily Mail,

Video, které jste mohli minout: Trailer seriálu Přátelé

Miroslav Honsů

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický