4. září 2024 12:45

Vetřelec míří na Zemi. První upoutávka láká na pořádně drsnou a promyšlenou sci-fi

První upoutávka na seriál Alien: Earth.

Jeden z nejočekávanějších sci-fi projektů příštího roku vystrkuje první drápky.

Vyšel první teaser na napjatě očekávaný seriál Alien: Earth, který vrhne smrtící xenomorfy přímo na naši rodnou planetu a bude se zabývat především reakcí, kterou to způsobí u velkých a po zisku prahnoucích korporacích. Jeho tvůrcem, výhradním scenáristou i režisérem je Noah Hawley, oceňovaný za seriálové Fargo, který už si v žánru sci-fi střihnul sérii Legion.

Čtěte také: Matrix, Počátek a další tipy na skvělé sci-fi snímky

„Když na Zemi ztroskotá záhadná vesmírná loď, žena s myslí dítěte Wendy (Sydney Chandler) a nesourodá skupina vojáků učiní osudový objev, který je postaví tváří v tvář největší hrozbě planety,“ píše se v čerstvém oficiálním popisu příběhu, který se má odehrávat tři dekády před prvním Vetřelcem a hrdinové se v něm ocitnou v plném rozkvětu umělé inteligence a boje vývojářů a distributorů o uživatele.

„Přirovnal bych to k případu Edison versus Westinghouse versus Tesla. Někdo ovládne svět elektřiny, jen ještě nevíme, kdo to bude... Ve filmech máme korporaci Weyland-Yutani, která vyvíjí i umělou inteligenci. Jenže co když existují i jiné společnosti, které se snaží pohlížet na nesmrtelnost jiným způsobem pomocí kybernetických vylepšení nebo transhumánního stahování a přenosu mysli? Která z těchto technologií zvítězí?“ naznačil Hawley.

Prozradil, že plánuje více sezón a vše už má dějově rozvržené. „Myslím, že konec je to, co dává příběhu smysl, a proto byste ho neměli začínat, aniž byste tušili, kam směřuje, protože pak do něj můžete ten smysl postupně zabudovávat,“ vysvětlil a dodal: „V případě Legionu jsem měl tříaktovou strukturu, u níž jsem jen nevěděl, jestli ji rozvedu na tři nebo pět sezón, ale měl jsem jasno, kolem čeho se bude točit začátek, prostředek a konec. Tady jsem to měl podobně s jasným záměrem, že bude více sezón, nepůjde tedy o limitovanou sérii.“

Alex Lawther ztvární vojáka jménem CJ, Samuel Blenkin se chopí role CEO zvaného jako Boy Kavalier, Essie Davis bude Dame Silvia, Sandra Yi Sencindiver se stane členkou vedení Weyland-Yutani a Timothy Olyphant bude mentorovat hlavní hrdinku Wendy coby její osobní syntetik a trenér Kirsh.

Alien: Earth dorazí na obrazovky v dosud neupřesněný termín v roce 2025.

Zdroj: Screenrant, TV Line

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický