29. srpna 2023 16:13

První trailer nového Finchera! Režisér Klubu rváčů a Sedm vytasil drsného nájemného vraha

První trailer filmu Zabiják

První trailer na nový film režiséra Davida Finchera ukazuje nelítostného hlavního hrdinu. Dočkáme se další pecky jako Sedm?

Sice opožděně, ale přece – všechno nejlepší jednomu z nejuznávanějších režisérů současnosti, jenž shodou okolností včera oslavil 61. narozeniny. Nakonec jsme to však my, kdo se od Davida Finchera dočkal dárku v podobě prvního traileru na jeho nejnovější filmový počin The Killer neboli Zabiják.

Film vypráví mrazivý příběh nájemného vraha (Michael Fassbender), jemuž poslední zakázka neklapne tak, jak si plánoval, a následně se musí bránit nejen před svým zaměstnavatelem, který se ho rozhodne lovit po celém světě, ale i před vlastním svědomím. Příběh vychází ze známého francouzského komiksu a do scénáře jej zpracoval Fincherův bývalý spolupracovník Andrew Kevin Walker, jenž napsal například hutný thriller Sedm.

Ve snímku si dále zahráli například Tilda Swinton, Charles Parnell, Arliss Howard, Kerry O’Malley nebo Gabriel Polanco. Sám slavný tvůrce k němu pak v Benátkách, kde si film z dílny Netfixu odbude svoji světovou premiéru, než v říjnu dorazí na streamovací službu, řekl následující:

„Zabiják je mým pokusem spojit dohromady všechno, co jsem se doposud za svoji kariéru o filmu naučil. Taky jsem chtěl zjistit, jak moc napínavý může žánr thrillerů o pomstě být, jakmile tak k projektu přišel ještě pan Walker a zjistili jsme, že máme stejné představy o tom, co to má být, bylo rozhodnuto. O tři hodiny později nám navíc Michael Fassbender potvrdil, že má zájem do toho s námi jít, už tedy zbývalo dostat na palubu jenom Tildu Swinton. Bez ní jsme si to totiž upřímně nedokázali představit, ale neříkejte jí to, nebo začne být nesnesitelná.“

Každopádně první reakce od kritiků z Benátek by měly dorazit na internet v rámci příštích pár dní. Stejně tak nás čekají reakce na Maestra od Bradleyho Coopera nebo biografického Ferrariho od Michaela Manna.

Zdroj: The Playlist, Deadline

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný