15. dubna 2024 09:00

Procházka proti Pereirovi už za měsíc? Tým jedná s UFC o zápase v Brazílii

Jiří Procházka po výhře na UFC 300: Titul přivezu zpět do Česka

Zápasník MMA Jiří Procházka má za sebou parádní představení v Las Vegas, kdy ukázal dominanci v zápase s Rakušanem Aleksandarem Rakićem. Kdo bude další soupeř v rámci UFC? Procházka prozradil, že jeho tým jedná o odvetě s Alexem Pereirou.

Jiří Procházka předvedl úchvatné představení a Rakićovi v podstatě nedal šanci. Sebejistého výkonu si všímají nejen fanoušci MMA, ale Procházka se svým sebevědomým výkonem připomněl také vedení UFC. Kdo bude jeho další soupeř?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Pereiru jsme měli na lopatě. Chyběla dravost po ukončení, říká Procházkův trenér

V zákulisí scény se šušká, že by český zápasník mohl poměřit síly s ruským borcem Magomedem Ankalaevem. S ohledem na mezinárodní situaci by souboj Čecha s Rusem určitě přitáhl pozornost řady fanoušků. Jenže je tu jméno, které Procházku zajímá daleko více, s Brazilcem Pereirou má nevyřízené účty.

ČTĚTE TAKÉ: Bijec Procházka vyvolal v kleci vítězný chaos, řekl si o titulovou bitvu

Když v listopadu 2023 Procházka padl v New Yorku, zůstaly po zápase otázky, zda rozhodčí duel neukončil předčasně. Procházka byl otřesen, vše směřovalo k tomu, že ho Pereira na zemi ukončí. V tu chvíli ale duel zastavil rozhodčí. Procházka po zápase uvedl, že nebyl po zdravotní stránce připraven na sto procent a že cítí, že by na Poatana měl.

Odveta s Pereirou už za měsíc?

Ihned po zápase s Rakićem se začalo hovořit o tom, že český bijec si odvetu zaslouží. UFC 301 je na programu už za měsíc. To je šibeniční doba. Jirka ale po zápase s Rakušanem nebyl otřesen, pouze utrpěl lehký šrám nad okem. Je v tréninkovém rytmu, Poatana navíc dobře zná, chystal se na něj v podstatě půl roku. Český zápasník nyní navnadil fanoušky, když přiznal, že o zápase v Brazílii se opravdu začalo jednat.

Turnaj se bude konat 4. května a Procházka v rozhovoru pro Sport.cz uvedl, že jeho tým začal jednat s UFC. „Už jsem se o tom bavil i s mým manažerem, aby si o tom promluvil s vedením UFC. Teď nechci říkat, že je tam ta možnost, ale může se objevit. Jedná se o tom,“ uvedl Procházka s tím, že ve hře je více soupeřů a že samozřejmě bude také záležet, jaké představy má vedení UFC. Rozdat si to s Poatanem o pás šampiona v jeho rodné zemi? To by bylo fascinující pro Procházku i pro celý svět MMA. Pereira ale také mluvil o tom, že chce přejít do těžké váhy, tím by Procházkovi na čas z jeho hledáčku utekl.

Josef Šťastna

konzultant obsahu FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný