14. dubna 2024 09:33

Po demolici Rakušana vybírají Procházkovi soupeře. Odveta s Pereirou se komplikuje

Jiří Procházka zvítězil v UFC 300

Jiří Procházka předvedl v Las Vegas parádní představení a Aleksandar Rakić možná ještě teď neví, jak se mu povedlo, že z klece odešel po svých. Svět mezinárodního MMA nyní řeší, zda si český zápasník zaslouží odvetu s Alexem Pereirou.

Jatka, demolice, brutální síla! To jsou slova, která létají na adresu českého zápasníka, který v Las Vegas důrazně připomněl, že na scéně UFC se s ním musí dál počítat. V listopadu v titulovém zápase prohrál s Brazilcem Pereirou, ale nyní je zpět.

„To nejsem. Jsem chlap z Brna. Ale všichni potřebujeme pravidla a já žiju podle samurajských a věřím v sebe,“ uvedl Procházka s tím, že na příštím turnaji se už chce vidět na hlavní kartě. Nejlépe v zápase o titul.

„Je to šílenec. Když nemáš cementovou palici a totální bomby v rukách, toho kluka nemůžeš porazit. Jakmile Jiří trefí, nejde zastavit,“ napsal svůj názor šéf Oktagonu Ondřej Novotný na síti X. Českému bijci se klaní kamarádi z české scény, smekají před ním i mezinárodní hvězdy.

Fanoušci MMA nyní řeší, co dál. Jiří Procházka se vrátil ve velkém stylu a znovu se objevila otázka, zda listopadový zápas s Pereirou nebyla jen nešťastná náhoda vyšperkovaná rychlým ukončením zápasu na pokyn rozhodčího. Jiří hned v kleci po demolici rakouského soupeře prohlásil, že chce bojovat o titul.

„Nezáleží, kdo vyhraje v hlavním zápase, ale já chci šampiona! Věřím si, věřím ve své sny a chci to všem dokázat. Zvládám dělat nejlepší výkony, ať se děje cokoliv. Byla to bouře. A jak jsem říkal, chtěl bych příště šampiona,“ vzkázal z klece Procházka. To ještě netušil, že Pereira porazí Jamahala Hilla.

Pás šampiona tak drží legendární Brazilec, který nevypadá, že by snil o tom, že si dá odvetu s českým zápasníkem. Situaci v divizi navíc komplikuje to, že Pereira touží přestoupit do vyšší divize. Pro Procházku by to znamenalo, že vysněná odveta by se nekonala.

ČTĚTE TAKÉ: Velký český úspěch: Bijec Procházka vyvolal v kleci vítězný chaos, řekl si o titulovou bitvu

Zajímavý by byl také souboj mezi Procházkou a ruským borcem Magomedem Ankalaevem. Vzhledem k mezinárodní politické situaci by i takový zápas měl ostrý náboj.

Naopak to nevypadá, že by se Jiří Procházka nyní měl poměřovat s Hillem. Jisté je, že český zápasník zamotal hlavu nejen fanouškům, ale položil zajímavé otázky také před vedení UFC.

Josef Šťastna

konzultant obsahu FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný