14. dubna 2024 03:19

Procházka přejel Rakiće jako tank

Jiří Procházka tváří v tvář s Aleksandarem Rakičem

Na důležitý zápas se do Las Vegas přiletěl podívat také majitel Facebooku Mark Zuckerberg. Je otázkou, do jaké míry ho vnímal Jiří Procházka (31), který svého soupeře přejel jako tank. Aleksandar Rakić (32) padl ve druhém kolem na TKO. Procházka slaví v USA velmi důležité vítězství.

Pro českého zápasníka šlo o přelomový zápas. Po porážce s Brazilcem Alexem Pereirou musel ukázat, že stále má na to, aby v UFC předváděl vynikající výkony a znovu dostal šanci bojovat o titul šampiona. Boj s rakouským soupeřem ale zvládl ve velkém stylu a Rakiće ve druhém kole přejel jako tank.

Procházka rozhodl ve druhém kole

První kolo začalo ostře. Zápasníci si ani nepodali ruce, okamžitě po zahájení následoval low-kick od Rakiće. Rakušan pracoval na tom, že českému zápasníkovi ničil nohy a dařilo se mu to. Procházka byl na počátku zápasu méně aktivní než jeho soupeř. Rakić svého soupeře nepouštěl vůbec k tělu. Procházka dostal také údery na hlavu, utržil šrám nad okem, ale nešlo o nic fatálního. První kolo byl aktivnější rakouský zápasník.

ČTĚTE TAKÉ: Velký český úspěch: Bijec Procházka vyvolal v kleci vítězný chaos, řekl si o titulovou bitvu

Jenže druhé kolo vypadalo jinak, otěže zápasu převzal Procházka. Jirka přeřadil na vyšší rychlostní stupeň a Rakić byl rychle v problémech. Ve 2:30 strhl Rakiće na zem a boj dovedl do úspěšného závěru. Hotovo. Procházka ukázal dominanci a Rakušanovi v podstatě nedal žádnou šanci.

Chlap od Brna na Rakušana v pohodě stačí

Procházka se bezprostředně po zápase vrátil ke slovům Rakiće, který se mu smál, že není žádným samurajem. „To nejsem. Jsem chlap z Brna. Ale všichni potřebujeme pravidla a já žiju podle samurajských a věřím v sebe,“ uvedl Procházka s tím, že na příštím turnaji se už chce vidět na hlavní kartě.

Rakić před zápasem mluvil o tom, že jde vlastně o souboj o to, kdo je v divizi nejlepším Evropanem. Tyto řeči ale Procházka odmítl s tím, že jemu jde o to, aby se v divizi vrátil na úplný vrchol. Hovoří se o tom, že nyní by znovu mohl dostat šanci bojovat o titul, možná by byla na místě i vysněná odveta s Pereirou.

„Děkuju moc za podporu, opravdu si toho vážím. Energie jde cítit a věřím, že předvedu skvělý výkon. Věřím, že jo. Teď už to jen ukázat a zvítězit. Děkuju moc a věřím, že s Českem budu sdílet vítězství,“ uvedl Procházka pro CNN Prima News těsně před zápasem. Svá slova splnil a předvedl sebevědomý výkon. Je vidět, že když je Procházka zdravý, tak může v UFC opravdu dokázat velké věci.

„Nezáleží, kdo vyhraje v hlavním zápase, ale já chci šampiona! Věřím si, věřím ve své sny a chci to všem dokázat. Zvládám dělat nejlepší výkony, ať se děje cokoliv. Byla to bouře. A jak jsem říkal, chtěl bych příště šampiona,“ vzkázal z klece Procházka. Je otázkou, zda vedení UFC mu toto přání splní.

Josef Šťastna

konzultant obsahu FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný