12. listopadu 2023 05:28

Okraden v New Yorku? Ve druhém kole rozhodčí vzali Procházkovi čas, králem je Pereira

Jiří Procházka poprvé pohlédl do očí soupeře Alexe Pereiry

Velký svátek MMA ukončil sudí Marc Goddard už ve druhém kole. Králem polotěžké divize je Alex Pereira, který dokázal ukončit Jiřího Procházku na TKO. Je ale možné, že zápas ovlivnila příliš rychlá reakce rozhodčího, který českému bojovníkovi nedal šanci vrátit se do zápasu. Bylo opravdu nutné titulový zápas odpískat tak rychle? Procházka lepší rozhodně nebyl, ale experti se domnívají, že po boji v Madison Square Garden zůstává hořká pachuť.

Mělo se jednat o největší zápas Jiřího Procházky v UFC, ale už ve druhém kole bylo po zápase. Přitom se zdálo, že Jirka ještě zcela ukončen není, že boj dokáže natáhnout, ale rozhodčí měl jiný názor. Rychlou porážku českého zápasníka v hledišti sledoval také Donald Trump. Diváci v Madison Square Garden byli trošku zaskočení z toho, že show skončila tak rychle.

To byl vtip. Ukončil to příliš brzo,“ uvedl na sociálních sítích například hokejista David Pastrňák. „Rozhodně to rozhodčí neukončil brzo,“ nechal se slyšet šéf UFC Dana White na tiskové konferenci po galavečeru s tím, že sám Procházka uznal přece porážku.

Procházka uznal porážku

V pozápasovém rozhovoru přímo v kleci ale český zápasník uznal, že rozhodčí ukončil zápas asi správně. Procházka poděkoval svému soupeři a slíbil, že se vrátí. Porážku s Pereirou bere jako velkou zkušenost na své cestě.

Ve finále to bylo správné rozhodnutí. Byl jsem out. Ale nikdy bych nepřestal bojovat, moje tělo stále pracovalo. Neštěstí se stávají, na tom nezáleží. Pojďme na tom pracovat a vraťme se silnější než kdy dřív. Alexi, děkuji za ten zápas,“ uvedl smířený bojovník se smutkem i pokorou v hlase.

Congrats to the new LHWT Champ 🏆 @alexpoatanpereira Team @gloverteixeira

Posted by Roy "Big Country" Nelson on Saturday, November 11, 2023

Experti se ale shodují, že rozhodčí měl zápas nechat o chvilku dál pokračovat. Když jde o titulový zápas, měla by dominance vítěze být bez pochyby jasná. Byl český samuraj Jiří Procházka v New Yorku tak trochu okraden? To se asi říct nedá, ale hořká pachuť zůstává.

Nebyl jsem překvapený, že přišel konec. Nešel mi po nohou, jen mi na ně upadl. Je to pro mě velká čest, že jsem mohl být v Madison Square Garden. Děkuji všem, hlavně děkuji své rodině,“ uvedl po zápase Pereira, který za rovnocenného soupeře považuje Israela Adesanyu, kterého vyzval, aby se přesunul do polotěžké divize.

Pereira od prvního kola útočil na lýtka

První kolo bylo vyrovnané, Pereira sérií lowkicků trpělivě okopával lýtka svého soupeře. Bylo vidět, že nikam nechvátá. První kolo ale také Procházka ukázal, v čem je jeho síla, dostal Brazilce na zem a pokoušel se ho uškrtit, k finálnímu chvatu se ale kvůli dobré Pereirově obraně nedostal a Brazilec se dokázal vrátit do postoje.

Ve druhém kole bylo vidět, že Pereira dál pracuje na tom, aby Jirkovi zničil postoj a dál mu útočil na nohy. Pak vyslal povedený úder z levé strany a Jiří šel na kolena. Dokázal by se český bojovník z těžké situace vrátit? To už se fanoušci MMA nedozvědí, je po boji, králem je Alex Pereira.

Josef Šťastna

konzultant obsahu FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný