24. října 2023 16:55
Adam Vala

Nejdražší hra všech dob se představila v epickém videu. Je plná slavných herců

Jak vypadá nejdražší videohra všech dob? Epická sci-fi se představuje v nové ukázce plné hvězd!

Ačkoliv se předpovídalo, že Starfield od studia Bethesda bude tou definitivní sci-fi hrou současné generace, už krátce po vydání bylo zřejmé, že se zkrátka jedná jen o další Skyrim ve vesmírných kulisách, jenž v zásadě nepřináší do žánru epických sci-fi nic moc nového, natož přelomového.

Není ale všem dnům konec, stále tu totiž je hra Star Citizen. Tento megalomanský projekt, jenž se proslavil kampaní na Kickstarteru, kde se vybralo už přes 615 milionů dolarů, tedy v přepočtu kolem 14 miliard korun, má sice k oficiálnímu vydání stále ještě daleko, nicméně tuto generaci konzolí by mohl a měl stihnout. A jak se zdá, významný krok nyní vývojáři učinili i v otázce jeho singleplayerového dodatku Squadron 42.

Zatímco Star Citizen jako takový je totiž masivní multiplayerový open world ve vesmíru soustředící se na komplexní věci jako obchodní trasy, Squadron 42 vezme hráče přímo do akce v ambiciózním příběhu, kdy se stanou součástí jisté vojenské jednotky. No a protože tvůrci opravdu netroškaří, najali si k této hře hromadu slavných herců jako Gillian Anderson, Marka Hamilla, Garyho Oldmana, Henryho Cavilla, Marka Stronga či Andyho Serkise. Výsledek?

Na ten se můžete nahoře mrknout v novém zhruba půlhodinovém videu, které potvrzuje, že z hlediska systémů, příběhu, mechanik a tak dále už je Squadron 42 hotový. Nyní tedy vývojáři přecházejí do fáze ladění, odstraňování chyb a celkového leštění herního zážitku, tak aby bylo vydání zcela bezproblémové. Pointou však je, že to málo, co zatím ukázali, musí každého fanouška sci-fi naplnit nadějí, protože hra vypadá skutečně famózně, sázka na hvězdné obsazení se zjevně vyplatila, akce vypadá robustně, hádanky propracovaně, pohyb realisticky, a pokud to opravdu bude všechno fungovat (a zároveň to doplní svět Star Citizenu způsobem, jaký ve hrách nemá obdoby), pak nás zjevně čeká příchod opravdového krále žánru.

Zdroj: IGN, YouTube

Adam Vala

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný