21. srpna 2024 06:00

Mafia 4 oficiálně oznámena, pusťte si první trailer. Už je rozhodnuto i o českém dabingu

Odhalena hra Mafia The Old Country

Legendární česká hra Mafia dostane nový díl s podtitulem The Old Country (Domovina). Hráči v něm zamíří do rodiště ikonických gangsterů: Příběh se bude odehrávat na Sicílii na počátku 20. století. Tvůrci ze studia Hangar 13 v předvečer světového veletrhu Gamescom ukázali krátký trailer, v němž lákají na autentický mafiánský příběh. Další podrobnosti mají ovšem ukázat až v prosinci letošního roku. Hra by se měla dočkat také českého dabingu.

Mafia: The Old Country se představila jako úplně poslední hra v rámci slavnostní večerní show Opening Night Live, která předchází největšímu hernímu veletrhu v německém Kolíně nad Rýnem. V krátkém traileru se střídají záběry ze staršího domu s italskými kulisami, které naznačují, že se podíváme do samotného rodiště mafiánů.

„Bojujte o přežití v této nebezpečné a neúprosné době a pusťte se do akce prostřednictvím autenticky zpracované reality a bohatého příběhu, pro který je kritiky oceňovaná Mafia známá. Objevte původ organizovaného zločinu ve hře Mafia: Domovina v drsném příběhu ze světa gangů, který se odehrává v brutálním podsvětí Sicílie na počátku 20. století,“ lákají vývojáři na novou hru.

Na detaily kolem příběhu byli ovšem tvůrci skoupí a neprozradili ani přesné datum vydání. Na hře pracuje studio Hangar 13, které má pobočku rovněž v Brně. O vývoji se spekulovalo na české herní scéně již delší dobu. Odhalení se však očekávalo spíš už letos na jaře.

Čtěte také: Zákaz české hry v Rusku? Malichernost, říká šéf studia Ashborne. Pro ruské hráče má vzkaz.

Oficiální stránka na internetovém obchodu Steam mimo jiné zmiňuje nejen české titulky, ale také dabing. Další podrobnosti by měli vývojáři odhalit až letos v prosinci, což naznačuje, že hra nevyjde dříve než příští rok.

Mafia patří k nejznámějším českým herním značkám, která si u domácích hráčů vydobyla prakticky kultovní status. První díl vyšel v roce 2002 a zaměřil se na příběh novopečeného gangstera Tommyho Angela ve fiktivním městě Lost Heaven ve 30. letech 20. století. Předělaná moderní verze s podtitulem Definitivní edice vyšla před čtyřmi lety.

Zdroj: PC Gamer, IGN

Video, které jste mohli minout: Hraním videoher se dají vydělat miliony korun. I esportovcům ale hrozí syndrom vyhoření

Novinky a dojmy z Gamescomu pokrývá štáb CNN Prima NEWS a redakce PLAYzone na svých webech. Zprávy z největšího herního veletrhu na světě můžete sledovat také na sociálních sítích.

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický