18. října 2023 16:10
Adam Vala

Nejhorší hrou roku 2023 není Glum. Prohlédněte si bizarně zoufalého King Konga

Trailer hry Skull Island: Rise of Kong

Nové akční dobrodružství s King Kongem se pere s Glumem o titul nejhorší hra roku. Grafiku má jak z roku 2000.

Tento týden vyšla nová hra Skull Island: Rise of Kong, kterou si mohou hráči pořídit v přepočtu za necelých tisíc korun. Jak ale lidé na sociálních sítích záhy začali varovat, nikdo by tak činit neměl, protože novinka s legendárním King Kongem vypadá ve skutečnosti ještě hůř než letošní peklíčko The Lord of the Rings: Gollum. A to je co říct.

Čtěte také: Drsný nový horor vás nenechává vydat ani hlásku. Křik je u něj přísně trestán

Za vývojem Konga stojí chilské studio IguanaBee, které předtím pracovalo na titulech G.I. Joe: Operation Blackout nebo Headsnatchers, práva pak drží vydavatelství GameMill Entertainment. Právě to se pak snažilo novou hru prodávat stylem, že si hráči budou moci na vlastní kůži vyzkoušet, jaké to je stát se King Kongem a vydat se na cestu za pomstou a nadvládou nad ostrovem Skull Island.

Jak ale dokazují záběry pořízené přímo ze hry, realita vypadá docela jinak. Bídná grafika připomíná hry z roku 2000, Kong tady nevypadá jako Kong, ale obyčejná a poměrně ošklivá gorila (která shodou okolností nemá ke Glumovi daleko) a gameplay… inu, škoda slov. Lepší bude vám to ukázat.

Jak si tedy dokážete představit, internet poměrně zuří, že práva na takovou slavnou franšízu skončila u vývojářů, které zjevně vůbec nezajímá kvalita, ale chtějí jen rychle shrábnout peníze a utéct k něčemu dalšímu. Není to bohužel poprvé ani naposledy, co nějaká značka obdržela podobně nekvalitní herní zpracování – přesto je až zarážející, jak drzé některé herní společnosti dokážou být. Snad si negativních ohlasů všimnou taky lidé, kteří o prodeji těchto práv rozhodují, aby v budoucnu dávali lepší pozor, komu vlastně legendární postavy svěřují.

Zdroj: IGN, Kotaku

Adam Vala

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný