18. října 2023 13:00
Adam Vala

GTA od Netflixu? Unikly zákulisní informace o důležitém jednání

Netflixu se moc líbí Grant Theft Auto. Jaké má s touhle ikonickou herní sérií plány?

Už pár let víme, že se streamovací gigant Netflix snaží prosadit na poli herních vydavatelů. Není se čemu divit, herní odvětví raketově roste, protože lidé s videohrami tráví čím dál více času, což z nich dělá výtečnou investici do budoucnosti. Až donedávna jsme však nevěděli, jak vážně to vlastně společnost zaměřená doteď pouze na seriálovou a filmovou tvorbu s hrami vlastně myslí. To nyní změnila nová zpráva od listu The Wall Street Journal.

Ten totiž čerstvě přinesl informaci, že se Netflix snažil odkoupit licenci na značku Grand Theft Auto. Nikoli proto, aby mohl natočit adaptaci, ale aby mohl vyrobit její další pokračování. Server bohužel neposkytl příliš detailů z jednání mezi Netflixem a společností Take-Two Interactive, která práva na značku drží spolu se studiem Rockstar, které má brzy oficiálně oznámit GTA VI.

Mohlo by vás zajímat: Unikla spousta záběrů z hraní GTA 6. Ukazují obě hratelné postavy, město i úžasné detaily

Celá věc nicméně ukazuje, že je Netflix poměrně seriózní ve svých herních aktivitách, a pakliže mu to neklapne tady (což je pravděpodobné, ostatně GTA patří mezi nejprodávanější a tím pádem nejcennější tituly, jaké může jakákoli herní společnost vlastnit), mohl by v budoucnu překvapit jinou slovutnou akvizicí. Nutno dodat, že doteď společnost zaměřovala své aktivity pouze na mobilní hry. V budoucnu by ale klidně mohlo dojít k AAA titulu vycházejícímu třeba ze Stranger Things nebo ze Hry na oliheň.

Zdroj: The Wall Street Journal, Comic Book

Adam Vala

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný