18. října 2024 16:37

Hraná verze God of War se zasekla. Po neshodách odešli uznávaní tvůrci

Příchod legendárního Kratose na televizní obrazovky měl elitní tým tvůrců, jenže evidentně to nestačilo.

Seriálová adaptace herní série God of War, která byla oficiálně oznámena na konci roku 2022, se vrací na začátek. Opustil ji totiž showrunner a výkonný producent Rafe Judkins (Kolo času, Agenti S.H.I.E.L.D.) i jeho spoluproducenti a scenáristé Hawk Ostby a Mark Fergus.

Podle zdrojů prestižního magazínu Deadline údajně dodali Ostby a Fergus (Potomci lidí, Iron Man, Expanze) několik verzí příběhu, které byly chválené z obou stran zodpovědných za adaptaci, tedy od Amazon Studios i Sony Pictures Television Studios a její PlayStation odnože. Přesto od zodpovědných lidí nakonec padlo rozhodnutí vydat se jiným směrem a hledat jiné tvůrce a pojetí.

Výkonným producentem seriálu nadále zůstane Cory Barlog, který byl šéfem vývoje obou posledních a mimořádně úspěšných dílů mytologické akční adventury God of War (2018) a God of War Ragnarök (2022), které řeckého poloboha původem ze Sparty vrhly na sever. Tam se po boku svého odcizeného dospívajícího syna Atrea utkal s tamními božstvy v čele s krutým Odinem.

Čtěte také: Nový Zaklínač prolomil mlčení. Hemsworth prozradil, jestli má nejradši seriál, knihy nebo hry

Propuštěný showrunner Rafe Judkins neodešel se zlou a zůstává nadále důležitý pro Amazon i Sony. Pro první společnost chystá třetí sérii dobrodružného fantasy Kolo času a pro Sony má připravovat další projekty jako byla adaptace jiné hry z jeho studií Uncharted, u níž byl hlavním scenáristou. Pracoval rovněž na filmové adaptaci postapokalyptické akce The Division s Jakem Gyllenhaalem a Jessicou Chastain, jenže kolem ní už panuje několik let ticho a možná se jí nikdy nedočkáme.

Zdroj: Deadline, Variety

Video: prodloužený trailer hry God of War Ragnarök

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický