8. října 2024 10:55

Nejlepší hra s Vetřelcem dostává pokračování. Čekalo se na něj mnoho let

Lepší dárek k výročí si snad fanoušci ani nemohli přát.

Desetileté výročí oceňované i v době vydání mnohými nepochopené hry Alien: Isolation dostalo speciální příchuť. Vyšlo mnoho článků a videí vysvětlujících, v čem je koncept hry stále svěží a nepřekonaný, ale hlavně dorazilo zcela nečekané oznámení jejího pokračování, které už je v rané fázi vývoje.

KVÍZ: Jak dobře znáte filmovou sérii Vetřelec? Otestujte se!

Postará se o něj opět vývojářský tým Creative Assembly pod tvůrčím vedením Alistaira Hopea. Ten v původní hře nejen dokonalým způsobem vystihl atmosféru i esenci původního filmového Vetřelce z roku 1979, ale hlavně navrhl vražedného a nezabitelného xenomorfa poháněného pečlivě vyladěnou umělou inteligencí, který dělal ze hry nervydrásající hru na kočku a myš.

„Byl to projekt snů, který k životu přivedl skvělý tým, a přijetí, které jste mu v průběhu let věnovali, je mimořádné,” napsal na sociální síť X Alistair Hope a v závěru sdělení oznámil: „U příležitosti desátého výročí se zdá být vhodné dát na vědomí, že jsme vaše volání slyšeli jasně a zřetelně. Dnes mohu jménem týmu s potěšením potvrdit, že pokračování Alien: Isolation je v rané fázi vývoje. Těšíme se, že se s vámi podělíme o další podrobnosti.“

Originál, vyprávěný z perspektivy Amandy Ripley pátrající po své matce Ellen, získal sice převážně kladné ohlasy, ale objevily se i recenze kritické k jejímu hardcore přístupu či nerovnoměrnému tempu vyprávění. Prodeje byly pro distribuční společnost Sega spíše zklamáním, proto padly plány na druhý díl. Postupně si však hra vybudovala pevnou fanouškovskou základnu i díky pozdější konverzi na Nintendo Switch, mobilní zařízení či MacOS.

Zdroj: Eurogamer, IGN

Video – trailer hry Alien: Isolation

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický