16. září 2024 17:00

K jakým hrůzám došlo těsně před novým Vetřelcem? Fanoušci dostávají odpověď na zásadní otázku

Nejpalčivější otázka bude konečně zodpovězena, slibují tvůrci.

Vetřelec: Romulus dostane prequel. Postará se o něj komiksový sešit Alien: Romulus #1 od slavného vydavatelství Marvel Comics, který vytvořili hororový specialista Zac Thompson (Absolute Carnage: Avengers, I Breathed a Body) a talentovaný kreslíř Daniel Picciotto (Danny Ketch: Ghost Rider, X-Force) ve spolupráci s režisérem i scenáristou filmu Fedem Alvarezem.

Marvel zveřejnil poměrně obsáhlé preview spolu se čtyřmi celými stranami, jak můžete vidět v galerii výše. „Jde o zcela nový příběh odhalující tajemství legendárních monster filmu. Vrhá světlo na tragédii, k níž došlo na vesmírné stanici Renaissance předtím, než tam Rain, Andy a jejich posádka čelili děsivým událostem,“ slibuje oficiální synopse.

„Série Vetřelec stojí za mou celoživotní láskou k body hororu, takže nemusím zdůrazňovat, jak jsem nadšený, že mohu přispět malým dílem do kánonu,“ řekl Thompson a dodal: „Spolupráce s Fedem Alvarezem na prequelu k Vetřelci: Romulus byla skutečným splněním snu a zodpovědností, kterou jsem nebral na lehkou váhu.“ Výsledek je podle něj napínavý, děsivý a pomalu přerůstá v něco naprosto nepředvídatelného.

Čtěte také: Tvůrce nového Vetřelce potvrdil pravdivost malého detailu, který mění smysl celého filmu

Aktuální filmový příspěvek do vetřelčí ságy posbíral solidní ohlasy, na které navázala ještě lepší návštěvnost. Snímek, který původně ani neměl jít do kin, už stihl celosvětově utržit přes 330 milionů dolarů. Vznikl přitom za skromných 80 milionů. Členy skupiny mladých lidí, kteří hledají cestu z nevlídné planety, si zahráli Cailee Spaeny, David Jonsson, Archie Renaux, Isabela Merced, Spike Fearn nebo Aileen Wu.

Zdroj: Marvel Comics, SFF Gazette

Video: Český trailer filmu Vetřelec: Romulus

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický