12. dubna 2024 18:40

První reakce na nového Vetřelce popisují dokonalé efekty i pořádně drsné scény

Předem musíme varovat, že následující článek obsahuje lehké spoilery týkající se i úmrtí postav.

Režisér Fede Alvarez chce svým snímkem s podtitulem Romulus vrátit sérii Vetřelec zpátky do čistě hororových a survivalových vod a stylem se přiblížit dvojce s názvem Vetřelci (1986) od Jamese Camerona. Potvrzují to první dojmy z ukázky, kterou mohli vidět vybraní diváci v rámci letošního CinemaConu.

Šlo o dvojici scén z opuštěné stanice Romulus. První z nich zahrnuje postavu v podání Archieho Renauxe, jak je uvězněna v místnosti se syntetikem a spoustou facehuggerů, ohromně toužících přisát se k jejich hlavám. Přestože se jim podaří zčásti zaplavenou místnost po tuhém boji opustit, nedostanou se do bezpečí a facehuggeři je pronásledují halou.

„Stojí za zmínku, že všechny efekty vypadaly prakticky, bez přehnaného používání digitálních serepetiček,“ pochválil redaktor magazínu SlashFilm. O modely monster a jejich rozpohybování se v novém filmu postaral původní tým Stana Winstona, který dělal právě Cameronovy Vetřelce.

Čtěte také: Drsný hororový kult o pornoherečce vyvrcholí třetím dílem. Jeho trailer vypadá famózně

Druhá část klipu nebyla o nic méně intenzivní. Postavy hrané Isabelou Merced a Aileen Wu tu havarují v malém plavidle, které je pravděpodobně záchranným modulem. Aileen Wu totiž byla dříve napadena facehuggerem a na cestě je tak chestbuster. „Prosím, neopouštěj mě,“ naříká Wu v bolestech. Jenže už je pozdě, protože jen okamžik poté v mimořádně krvavé a naturalistické scéně malý Xenomorf opouští hrudníkem její tělo.

Romulus, který se odehrává mezi událostmi prvního a druhého filmu, chce podle Screen Rantu nabídnout vyhrocenější verzi situací, které tvoří páteř celé franšízy. „Obě scény ukazují, že se budou posouvat hranice. A to dvojím způsobem. Zatímco ve scéně s facehuggery se zvyšuje množství monster, ve druhé vidíme hlavní postavy v situaci života a smrti ještě předtím, než do rovnice vstoupí samotný Vetřelec,“ píše se v textu.

SlashFilm uzavírá, že pokud celý film zvládne servírovat scény s takovou přesvědčivostí a intenzitou, mají se fanoušci skutečně na co těšit.

Vetřelec: Romulus vstoupí do českých kin 15. srpna 2024.

Zdroj: SlashFilm, Screen Rant

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný