24. srpna 2023 12:35

Half-Life 2 se vrací v parádní předělávce. První trailer ukazuje nádhernou grafiku

Trailer herní předělávky Half-Life 2 RTX

Herní klasika se dočká nové a pořádně vylepšené podoby, která využívá všech schopností moderních grafických karet.

Jednu z nejlepších a nejvíce revolučních her všech dob čeká předělání v rámci projektu Half-Life 2 RTX. Vzniká v oficiální spolupráci s autory dvacet let starého originálu Valve a taky se společností NVIDIA, která zajistí implementaci všech grafických novinek včetně ray-tracingu nebo nejnovějšího DLSS 3.5.

Projekt si vzali na starost vývojáři z Orbifold Studios, které je složeno z těch nejlepších borců z modderské komunity. Ačkoli je hra označována za remix či remaster, sedělo by k ní i slovo remake, ačkoli do hratelnosti či vizuálního stylu tvůrci zasahovat nechtějí. Důkladně vylepšené levely totiž zahrnují objekty s až dvacetinásobným vylepšením geometrických detailů a textur, které navíc vykazují fyzikální parametry – obzvlášť vidět to bude na skle, kůži, kovu či textilu.

Co se týče ray-tracingu, půjde o jeho plnou verzi zvanou path-tracing, podobně jako tomu bylo v nedávné předělávce Portalu zvané Portal: Prelude RTX. Realistické chování světla pak doplní taky RTX IO, aby se všechny assety stíhaly nahrávat a instantně zobrazovat v té nejlepší kvalitě. Z popisu je zřejmé, že si předělaný Half-Life v plné parádě užijí jen majitelé toho opravdu nejlepšího herního železa.

Kdy to bude? Half-Life 2 RTX nemá stanovené datum vydání, ale tým slíbil, že bude o pokrocích pravidelně informovat. Jistě se tak brzy dočkáme dalších videí i srovnávaček.

Zdroj: The Verge

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický