8. prosince 2023 16:35

Blade je konečně zpátky! První trailer ukazuje novou herní podobu lovce upírů

První trailer hry Marvel's Blade

Těšíte se na návrat Bladea? V tom případě vás jistě potěší, že kromě chystaného filmu dostaneme také pořádnou hru.

Na novou filmovou verzi jednoho z nejslavnějších lovců upírů si ještě chvíli počkáme, a to, co už o ní víme, stejně vzbuzuje spíše obavy. Nicméně Arkane Studios, které stojí za kultovní videoherní sérií Dishonored, nyní ohlásilo vlastní herní adaptaci. Komiksový Blade se ukázal v prvním teaseru na letošních Game Awards.

Americký poloupír v Paříži

Teaser se odehrává v jednom francouzském holičství, kde o existenci upírů zjevně nikdo nepochybuje. V téměř prázdném podniku, kde je víc pověšených křížů než zákazníků se roztřesený holič právě chystá posloužit slovutnému Bladeovi, když náhle padne soumrak, ulice se začnou hemžit zlovolnými stíny a slavný symbol akčního hororu devadesátých let se začne oblékat do práce. Hra se má ostatně odehrávat v Paříži, konkrétně v té její části, která je v karanténě kvůli upíří nákaze. Frajer, který je sám napůl vampýr, u toho samozřejmě nemůže chybět.

„Na počest Bladeova 50. výročí jsme pro denního chodce našli perfektní partii v Arkane Lyon, studiu nekompromisních umělců, kteří stále posouvají hranice herního designu a inovace,“ nechal se slyšet Bill Rosemann, vicepresident a kreativní ředitel Marvel Games. Studio sice nezískalo velké ovace s nedávnou hororovkou Redfall, Blade by jim však mohl výrazně vylepšit reputaci.

Čtěte také: Jak se zabíjeli upíři? Jen kolík do srdce přemožitelům nestačil

Hra je zatím ve vývoji a není jasné, kdy si ji zahrajeme. Už teď se nicméně můžeme těšit, že bude tvořit výborný doplněk ke druhému Spider-Manovi či blížícímu se Wolverinovi.

Zdroje: Marvel/IGN

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný