17. října 2024 14:30

Zlým klaunům jasně vládne ten nejbrutálnější. V Česku je však zvláštní situace

Tragický Joker v kinech schytal nakládačku od krvelačného outsidera.

Druhý Joker zažívá v zámořských kinech po mizerném startu rekordní pád o 81 %, který ho odsunul až na třetí místo. Ve zbytku světa to není s tržbami moc jiné, takže se celosvětově dohrabe zhruba na 200 milionů, což je pětina toho, co zvládl jeho rozpočtem výrazně skromnější předchůdce.

Jeho masakr je o to krutější, že Jokera sejmul jiný klaun Art, který sice nezpívá, ale zato s chutí porcuje své oběti za zvuků vánočních koled. Terrifier 3 se jako pokračování přímočarého slasheru mohl spolehnout na rostoucí komunitu hororových fanoušků, kteří ho dotáhli na americký trůn s otvírákem 18 milionů dolarů, který je o to sladší, že rozpočet nezávislého projektu činil 2 miliony, tedy pouhou setinu (!) poraženého Jokera.

Neúprosnému hororu dost pomohly solidní recenze, jichž bylo podle Rotten Tomatoes 74 % pozitivních, ještě lépe ho s 88 % hodnotili diváci. Zde se opět Joker: Folie à Deux dívá Artovi na záda s bilancí 33 % od kritiků a zdrcujícími 32 % od návštěvníků kin.

Mohlo by vás zajímat: Brutální opička v traileru nového hororu přináší záplavu smrti a černého humoru

Oba klauni si to mohli rozdat i v českých kinech, což se však nakonec bohužel nestane. Domácí distribuční společnost Vertical Entertainment plánovala premiéru na 24. října, ale nakonec vycouvala. Nelze se jí úplně divit, protože se po prvních projekcích začalo na sociálních sítích i v médiích řešit, který moment z gorem nasáklého filmu více posouvá hranice – zda jde o šokující úvod, po němž lidé omdlévali, zvraceli či v panice utíkali z kina, či do krajnosti dotažené finále, jenž v některých doznívalo poněkud déle, než by si asi přáli.

Českým milovníkům řezničiny tak nezbývá doufat, že by se celá situace mohla po zámořském tažení změnit, protože takto extrémní zážitky se sdílejí nejlépe právě společně v kinosále.

Zdroj: Variety, Collider

Video: trailer hororu Terrifier 3

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Zábavný / Publicistický