8. října 2024 14:30

Lidé zvracejí, omdlévají a utíkají z kina. Nový extrémní horor vyvolává v sálech paniku

Hranice filmové zábavy má každý položené jinak. Nový horor je zvráceným způsobem posouvá.

Zprávy o omdlévajících lidech a odchodech ze sálu jsou už zavedeným propagačním prvkem hororových filmů, ale v případě nového dílu extrémní vyvražďovačky Terrifier 3 je nelze brát na lehkou váhu, jelikož jejich režisér Damien Leone patří mezi největší zvrhlíky filmového světa.

První fanouškovské projekce čerstvého řádění krvelačného klauna Arta provází opravdu zlověstná aura, která už způsobila, že jsou diváci varováni výstražnou cedulí a bývá u nich přítomný speciální personál, aby pomohl lidem, kterým dění na plátně způsobilo panickou reakci.

Hned úvodní scéna se podle magazínu LAD Bible postarala při jedné z britských projekcí o devět odchodů a dokonce zvracení. Australská filmová kritička Emma Wolfe popsala, jak dva lidé omdleli a dokonce došlo ke zranění: „Dvakrát jsem musela přivolat ochranku, protože lidé omdleli, když utíkali po schodech. Jedna dívka si pádem poranila hlavu a museli ji kontrolovat... To jsem nikdy předtím nezažila.“

Film získává vysoké známky, třeba na Rotten Tomatoes má 92 % pozitivních recenzí, převážně za nekompromisní přístup a řemeslnou stránku, která se soustředí na zajištění maximálního fyzického prožitku. Scénář či dialogy jsou v tomto případě druhotné, což potvrzují i slova režiséra Leoneho: „Garantuji vám, že prvních pět minut tohoto filmu bude velmi kontroverzních. Ale to přitom ještě není ta hlavní vraždící scéna. Proto jsem si říkal, že tenhle film musím natočit sám, protože je příliš šílený. Jestli jste si mysleli, že hrůzovláda klauna Arta ve druhém díle byla extrémní, tak jste ještě nic neviděli.“

Terrifier 3 pokračuje s příběhem Sienny (Lauren LaVera) a jejího bratra Jonathana (Elliot Fullam), kteří se pokouší vrátit do života poté, co přežili šílené halloweenské řádění klauna Arta (David Howard Thornton). Iluze klidné vánoční atmosféry jim však dlouho nevydrží, jelikož Art jejich svátek promění v noční můru.

Mohlo by vás zajímat: Nejlepší hra s Vetřelcem dostává pokračování. Čekalo se na něj mnoho let

Terrifier 3 vstoupí oficiálně do zámořských kin 11. října 2024. Čeští fanoušci si ho užijí pouze na speciálních projekcích nebo později online.

Zdroj: Screen Rant, Comic Book Movie

Video: Trailer hororu Terrifier 3

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický