19. října 2023 10:30

Zemřel legendární Paulie z Rockyho. Sylvester Stallone mu poslal dojemný vzkaz

Stallone zavzpomínal na dlouholetého kolegu, který je společně s ním jednou z nezapomenutelných tváří boxerské ságy Rocky.

Ve věku 83 let zemřel Burt Young, kterého zná většina diváků jako drsného, ale přesto sympatického Paulieho ze všech šesti dílů boxerské série Rocky. „Mému drahému příteli Burtu Youngovi, byl jsi neuvěřitelný člověk a umělec. Mně i celému světu budeš velmi chybět. Odpočívej v pokoji,“ vzkázal mu Sylvester Stallone na Instagramu u společného snímku ze zákulisí prvního Rockyho.

Young hrál sveřepého řezníka Paulieho, bratra Rockyho životní lásky Adrian, proslulého svými neobvyklými tréninkovými metodami – třeba když otevřel svému kamarádovi chlaďák na maso, aby tam mohl trénovat bušením do pověšených kusů masa.

Šlo o jednu z nejzajímavějších postav série, kterou slavný kritik Roger Ebert popsal jako „trochu poraženého, uraženého, loajálního i zahořklého a pečujícího o své blízké jen do doby, kdy jim je schopný ublížit, aby upozornil na svůj zármutek“. Za ztvárnění Paulieho v prvním dílu byl Young nominován na Oscara.

Čtěte také: Stallone ukázal kus scénáře Rockyho 7 a zalitoval, že mu ho neumožnili natočit

Young byl napříč svou dlouhou kariérou mistrem výrazných vedlejších rolí a roliček. Objevil se například i ve filmech Tenkrát v Americe, Čínská čtvrť, Poslední útěk z Brooklynu nebo ve sportovní komedii Win Win, s níž v roce 2011 navštívil taky filmový festival v Karlových Varech.

Zdroj: Variety

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný