21. července 2023 11:19

Závodní film, jaký tu nebyl od Le Mans 66, má nový český trailer nabitý napětím

Nový český trailer závodního filmu Gran Turismo

Hlad po závodních filmech bude na konci tohoto léta uhašen díky petrolheady zbožňované zkratce GT.

Fanoušci aut, rychlosti a adrenalinu letos v kinech vyšli na prázdno, pokud tedy vynecháme desítku Rychle a zběsile, které už je však dávno spíše pompézně přestřeleným akčňákem než čímkoli jiným. Naštěstí v polovině srpna dostanou Gran Turismo, honosící se navíc nálepkou „podle skutečného příběhu“.

Vypráví o Jannu Mardenboroughovi (Archie Madekwe), který se skrze e-sportové mistrovství v závodní videoherní sérii Gran Turismo dostal až do skutečného týmu Nissan, kde se z něho dvojice Danny Moore (Orlando Bloom) a Jack Salter (David Harbour) snaží udělat šampiona, který zažívá skutečné přetížení a stres závodního okruhu i života v týmu, kdy každé zaváhání může být fatální.

Na rozdíl od populárních závodních snímků zpracovávajících reálné události jako Le Mans '66 nebo Rivalové však nejde o nostalgickou jízdu, ale spíše o našlapanou záležitost určenou mladšímu publiku, které by mohlo oslovit propojení se světem e-sportu.

Režisér Neil Blomkamp (District 9, Elysium, Chappie) se snažil natáčet v maximální možné míře na skutečném závodním okruhu pomocí inovativní kamerové techniky. Má napodobovat způsoby záběrování známé z videohry, která dala filmu jméno a dodnes platí za etalon virtuálního motorsportu. Uvidíme, zda tak dopadne i film, jehož propagaci bohužel komplikuje aktuální stávka herců.

Gran Turismo vlétne do českých kin už 10. srpna. Těšíte se?

Zdroj: Push Square

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný