31. ledna 2024 16:20

Nejzábavnější film minulého roku online? Zatím je drahý, ale brzy vyjde levněji

Přestože ho stále ještě můžete vidět v kinech, dorazil už oficiálně taky na menší (i větší) obrazovky.

Wonka byl nejpříjemnějším filmovým zakončením roku 2023 – potěšující bylo jak jeho kritické přijetí, tak ohlasy diváků i návštěvnost kin. Mnozí se však jistě rozhodli, že si zážitek odloží na doma. Pouhý měsíc a půl po premiéře lze film konečně streamovat.

Čtěte také: Nejlepší filmy roku 2023: Výběr deseti trháků, které byste měli vidět

Prozatím lze Wonku vidět pouze skrze zakoupení nebo vypůjčení digitální kopie (včetně českého dabingu) na všech obvyklých místech online distribuce, což samozřejmě není nejlevnější. Například na Apple TV+, kde je film jako obvykle v nejvyšší kvalitě (4K, HDR, Dolby Vision, Dolby Atmos), vyjde výpůjčka (na 48 hodin) na 329 korun a koupení na 399 korun.

Snímek vyprávějící o začátcích Willyho Wonky (Timothée Chalamet) od oceňovaného režiséra Paula Kinga (Paddington 1 a 2, Mighty Boosh) pochází z produkce studia Warner Bros. a je tak jasné, že bude v Česku k dispozici taky na jeho streamovací službě HBO Max. Zde stále nemá oficiální datum premiéry, ale pokud se budeme držet příkladu jeho předchozích filmů jako Barbie nebo Blue Beatle, pak dorazí během dubna.

Předchozí adaptace populárního světa z knížek Roalda Dahla zahrnují kultovní muzikák Pan Wonka a jeho čokoládovna (1971) s Genem Wilderem nebo burtonovský snímek Karlík a továrna na čokoládu (2005), kde se čokoládového magnáta chopil Johnny Depp.

Zdroj: The Hollywood Reporter, Decider

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný