13. března 2024 12:15

Potvrzeno: Vřískot 7 nakonec bude, hlavní hvězda přišla s nejlepším možným oznámením

Populární hororová franšíza má opravdu tuhý kořínek.

Šestý díl novodobé hororové klasiky Vřískot si loni vedl v kinech více než obstojně s tržbami 170 milionů dolarů při nízkém rozpočtu 35 milionů. Producenty tak jistě nepotěšilo, když jim budoucí plány narušil odchod herecké hvězdy Jenny Ortegy (upřednostnila pokračování seriálu Wednesday) a taky vyhazov Melissy Barrery za její komentáře k situaci v Gaze.

Když pak chystaná sedmička přišla taky o režiséra Christophera Landona (Všechno nejhorší), začalo to vypadat, že po úspěšné obrodě z roku 2022 by mohl Vřískot narazit. Aktuální zpráva však fanoušky jistě potěší. Do série se vrací herecká veteránka Neve Campbell v roli Sydney Prescott, která chyběla jen v minulé šestce, jinak je stálicí od prvního dílu z roku 1996, který z ní udělal hvězdu. „Moje uznání těchto filmů a toho, co pro mě znamenaly, nikdy nepolevilo,“ zdůraznila na Instagramu, kde oznámení doplnila snímkem scénáře sedmičky.

Právě z titulní strany scénáře lze vyčíst, že se o něj postarala dvojice James Vanderbilt a Guy Busick, která napsala předchozí dva díly. Nejdůležitějším jménem na něm je však režisér, kterým bude tvůrce námětu celé série a scenárista prvního, druhého a čtvrtého filmu Kevin Williamson. Ten má sice za sebou zatím jedinou režii nepříliš povedené ujetosti Pomsta (1999), ale získal ostruhy i jako tvůrce seriálů Upíří deníky, Stoupenci zla, Nepohádky a taky devadesátkové teen klasiky Dawsonův svět.

„Uběhlo už skoro třicet let od doby, co můj scénář prvního Vřískotu režíroval legendární Wes Craven. Opravdu jsem nečekal, jaký fenomén se z celé série stane, nebo že budu režírovat její sedmý díl,“ napsal Williamson na Instagramu.

Sedmička zatím nemá stanovené datum premiéry a není jasné další herecké obsazení. Základní stavební kameny už jsou však na svém místě. Souhlasíte?

Zdroj: Deadline, Geek Tyrant

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný