12. března 2024 12:39

První znamení: Přichází satan! Řízný trailer naznačuje satanské spiknutí

Trailer filmu První znamení: Přichází satan!

Satan opět přichází, a tentokrát přímo do katolické instituce. Plnohodnotný trailer slibuje pořádně temnou podívanou.

Restarty oblíbených hororových franšíz patří k častým počinům, a výjimku netvoří ani antikristovská série, již v roce 1976 započala satanistická pecka Richarda Donnera Přichází Satan! První teaser na prequel s názvem První znamení: Přichází satan! nám přinesl  znepokojivou a hravou nálož temné atmosféry. Nový trailer přibližuje zápletku a dává důraz na věci, které máme na původních filmech rádi.

Čtěte také: Na dudy tu hrával Satan a na objevení stále čeká poklad. Podívejte se do údolí říčky Šembery

Ďábel mezi jeptiškami

Dějová šablona, jak ji trailer naznačuje, je víceméně identická s prvním filmem. Přítomnost dítěte, kolem něhož se dějí špatné věci, traumatizující veřejná sebevražda a náznak spiknutí tak velkého, že z něj vidíme prakticky jen důsledky. K tomu tvůrci přidávají bloudění po lahodně depresivních chodbách ženského kláštera, kde se katolická dogmata mísí s působením satanistů a kde z každého stínu může vyskočit přízračné monstrum.

Režii filmu má na svědomí Arkasha Stevenson, v hlavních rolích se objeví Nell Tiger Free, Bill Nighy, Ralph Ineson, Sonia Braga, Tawfeek Barhom nebo Andrea Arcangeli. V českých kinech se filmu dočkáme 4. dubna.

Zdroje: First Showing/YouTube

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný