4. ledna 2024 15:10

Opět přichází satan. Děsivý trailer ukazuje návrat hororové legendy

První trailer filmu První znamení: Přichází satan!

Film Přichází Satan! patří mezi nejkultovnější satanské horory a zároveň nejvýznamnější filmy se zlými dětmi. Znepokojivý snímek, v němž má všechnu kauzalitu na povel sám pán temnot, vyfasoval tři pokračování, remake a seriál, a letos se také dočkáme prequelu s názvem První znamení: Přichází satan!

Upoutávka nám o ději příliš neprozrazuje. Dozvíme se jen to, že v něm značnou roli bude hrát klášter, jehož vedení zřejmě nějakým způsobem organizuje zrození antikrista, který pod jménem Damien Thorn rozeseje nemálo zkázy. Kromě dost podivných výjevů ale ukazuje další aspekt, díky němuž je upoutávka ještě mrazivější.

Pozpátku do pekla

Trailer je puštěný pozpátku, což ze série obrazů, obsahující podivně stoické jeptišky, zlovolně vyhlížející kněží a dost znepokojivě vypadající průběh porodu činí ještě větší palivo pro noční můry. Vše uzavírá rovněž pozpátku puštěná slavná hláška z původního filmu a kromě děsivějšího zážitku má trailer také určitou symbolickou rovinu. Ubíhání pozpátku naznačuje navracení se na začátek celého vyprávění, závěrečná citace zase odráží vyznění původního filmu – všechny události se odehrávají zcela v režii všemocné a zlovolné entity, jejímaž očima příběh zřejmě sledujeme.

Čtěte také: Ďábel, Satan, Belzebub. Odkud se vzal a proč má různá jména?

Film uvidíme v kinech 4. dubna 2024, v hlavních rolích se objeví Nell Tiger Free, Bill Nighy, Ralph Ineson, Sonia Braga nebo Andrea Arcangeli. O scénář a režii se postarala Arkasha Stevenson, která dosud pracovala hlavně na Pomstě s chutí třešní, psychedelické komiksovce Legion nebo na surrealistickém hororu Channel Zero.

Zdroje: IGN/YouTube

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný