8. března 2024 14:10

Nicolas Cage kosí monstra brokovnicí. Trailer nového hororu vypadá skvěle

Trailer k filmu Arcadian

Od té doby, co si Nicolas Cage může vybírat lepší projekty, vypadají trailery na jeho filmy až podezřele dobře. V Arcadii ztvární otce, jenž brání svou rodinu před útokem příšer.

Trailer na horor Arcadian nás od začátku uvede do postapokalyptického světa, kde se Paul (Nicolas Cage) snaží se svými dvěma syny přežít na venkovské usedlosti. Tam každou noc odolávají nájezdům tajemných monster. Starší syn se vydá navštívit svou dívku na nedalekou farmu, a je na Paulovi, aby jej našel, přivedl domů a svedl poslední zoufalý boj o život své rodiny.

Mohlo by vás zajímat: Nicolas Cage zvažuje konec u filmu. Za auta, hrady či dinosauří lebku rozházel miliardy

Nečekaná civilnost

Trailer odvádí poměrně dobrou práci při vykreslování atmosféry totálního zmaru, od tmavých filtrů přes lehce se chvějící kameru až po znepokojivou scenérii, vytvářející dojem umírajícího světa. Nejvíce ale překvapí až pozoruhodně civilní výkon Nicolase Cage. Nekřičí v různých tóninách, nedělá divné grimasy, působí jako člověk, jenž se snaží co nejjednodušším způsobem přežít. Pomalý build-up od pomalého a melancholického snímání blíže neurčené apokalypsy až k boji proti neviditelným příšerám slibuje spíše komorní záležitost, kde se však bude postupně zvyšovat tempo.

Film společnosti RLJE režíruje Benjamin Brewer, jenž s Cagem spolupracoval na nepříliš chváleném thrilleru The Trust, zato napsal scénář k mnohem chválenějšímu filmu Ještěr. Cageovi budou ve vedlejších rolích sekundovat Jaeden Martell, Maxwell Jenkins nebo Sadie Soverall. V amerických kinech se film objeví už 12. dubna.

Zdroje: The Playlist/YouTube

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný