12. února 2024 12:10

Absolutní postapokalyptický nářez. Trailer nové Planety opic dává lidstvu co proto, nechybí hvězda Zaklínače

Trailer filmu Království Planeta opic (Kingdom of the Planet of the Apes)

Nová kapitola opičí ságy vypadá v čerstvém traileru více než slibně.

Musíme přiznat, že se těžko zvyká na zvláštní volbu českého distribučního názvu Království Planeta opic (místo Království Planety opic). Jinak se však nová kapitola postapokalyptického filmu odehrávajícího se několik generací v budoucnosti od vlády lidoopa Cézara otevírá vskutku zajímavým způsobem.

Čtěte také: Krátká historie Planety opic: Od klasiky z šedesátek k válečnému finále

Rozmáchlý trailer ukazuje svět, v němž lidé už dávno nejsou na vrcholu potravního řetězce. Jenže přes snahu vládnoucí třídy v čele s tyranem Proximem (Kevin Durand) stále existuje povědomí o technologické minulosti i pojmech jako evoluce. Neklid do řádu věcí pak přinese Noa (Owen Teague), vydávající se na pouť s lidskou hrdinkou Mae, kterou ztvární Freya Allan, dosud známá hlavně jako představitelka Ciri ze seriálového Zaklínače.

Režie příběhu podle vlastního scénáře se ujal Wes Ball, který předtím adaptoval slavnou knižní sérii Labyrint s trojicí filmů s podtituly Útěk (2014), Zkoušky ohněm (2015) a Vražedná léčba (2018). Taky v případě jeho Planety opic by mělo jít o trilogii, samozřejmě pokud film v kinech uspěje alespoň jako trojice předchozích filmů franšízy se zmíněným Cézarem – ta utržila celosvětově krásných 1,6 miliardy dolarů.

Království Planeta opic uvidí čeští diváci v kinech od 9. května 2024.

Zdroj: Collider, Gizmodo

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný