21. října 2024 15:43

Špičkový režisér nezklamal. Trailer jeho nového hororu se zakousne a nepustí

Český finální trailer hororu Vlčí muž

Jeden z praotců vraždících monster se brzy vrátí do kin v nové podobě.

Filmová hororová klasika Vlkodlak (1941) se dočkala mnoha remaků a variací, které často nedopadly úplně nejlépe. Chystaný remake Vlčí muž odkazující k jeho původnímu anglickému názvu, však nebude žádnou nostalgickou retro záležitostí, ale současným a pekelně intenzivním pokoukáním.

Chopil se ho totiž režisér a scenárista Leigh Whannell, který má za sebou skvěle vygradovaný horor Neviditelný (2020), akční sci-fi thriller Upgrade (2018) a psal i ty nejlepší díly sérií Saw a Insidious. Do hlavních rolí obsadil Christophera Abbotta (Chudáčci, První člověk), Julii Garner (Ozark), Matildu Firth (seriál Čas) a Sama Jaegera (Příběh služebnice).

Blake (Abbott) zdědí dům v odlehlé divočině Oregonu a rozhodne se tam uzdravit rozbitý vztah se svou ženou Charlotte (Garner) a dcerou Ginger (Firth). Násilný střet s tajemným monstrem, které se mu zakousne do ruky, však podstatně změní náladu celého výletu a on začne svou ženu i dceru vnímat trochu jinýma očima.

Vlkodlak sice patří po boku Frankensteina, Draculy, Mumie a Neviditelného muže do takzvaného Dark Universe klasických monster společnosti Universal, půjde však o samostatně stojící snímek bez snahy vytvářet propojené univerzum.

Vlčí muž dorazí do českých kin 16. ledna 2025.

Zdroj: Variety, First Showing

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Zábavný / Publicistický