20. října 2024 12:24

Děsivý trailer nového sci-fi hororu láká na hvězdné duo i bytosti ze tmy

Trailer sci-fi filmu Ash

Vesmír je v novém filmu plný výrazných barev, mezi kterými však rozhodně nechybí krvavě rudá.

Eiza González (Problém tří těles, Jako v bavlnce, Baby Driver) a Aaron Paul (Perníkový táta, Westworld, Centrální inteligence) jsou hlavními hvězdami nového sci-fi hororu Ash, který je odvázanou a výrazně psychedelickou variací na Vetřelce či herní sérii Dead Space s prvky, které mají divákům pořádně zamotat hlavu.

Riya (González) se v něm probere na tajemné planetě Ash a zjistí, že všichni členové její posádky jsou zmasakrováni. Když dorazí na pomoc muž jménem Brian (Paul), musí se oba rychle rozhodnout, zda si mohou věřit, jelikož začnou čelit nepředstavitelnému psychickému i fyzickému teroru, jehož původu budou muset přijít na kloub.

Snímek podle vlastního scénáře režíroval Steven D. Bingley-Ellison známý pod pseudonymem Flying Lotus neboli FlyLo. Jde o uznávaného a Grammy oceněného muzikanta, skladatele a hudebního producenta, pohybujícího se převážně v žánru elektronické hudby a experimentálního hip-hopu.

Už dříve však FlyLo režíroval surrealistickou hororovou komedii Kuso nebo povídku ve filmové antologii V/H/S/99. Skládal rovněž mnoho soundtracků, mezi které zařadil i hudbu k jeho aktuálnímu snímku. Jeho výkonným producentem se stal Neill Blomkamp (District 9, Elysium, Gran Turismo). V dalších rolích se objeví Iko Uwais (série Zátah, 22. míle), Beulah Koale (Jeden gól, Dvojník), Kate Elliott (30 dní dlouhá noc, Smrtgasmus) i samotný režisér.

Čtěte také: Nejlepší hra s Vetřelcem dostává pokračování. Čekalo se na něj mnoho let

Ash dorazí do zámořských kin v dosud neupřesněný termín roku 2025. Pokud vynechá Česko, měli bychom se ho dočkat později na Amazon Prime Video, který koupil mezinárodní distribuční práva.

Zdroj: The PlaylistFirst Showing

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Zábavný / Publicistický