18. října 2024 10:58

Seriálová Duna se v novém traileru rozjela. Velkolepostí se vyrovná oběma filmům

Český hlavní trailer seriálu Duna - Proroctví

Síla se skrývá ve stínech, zní heslo nového seriálu ze světa Duny. Čerstvý trailer se však nebojí stíny pořádně osvětlit, aby vynikla vizuální nádhera.

Šestidílný seriál Duna: Proroctví nás zavede deset tisíc let před události vzestupu Paula Atreida, kdy se Valya (Emily Watson) a Tula (Olivia Williams) z rodu Harkonnenů rozhodnou založit tajemné sesterstvo Rossak, později známé jako Bene Gesserit. Jeho pečlivě vybrané členky mají nadlidskými schopnostmi pomáhat ovlivňovat politiku a směr dějin ve vesmíru zmítaném konflikty.

Adaptace románu Sesterstvo Duny dosud vypadala spíše jako palácové drama plné intrik, ale měsíc před jeho příchodem na obrazovky to tvůrci rozbalili trailerem ukazujícím, že dojde i na plnokrevnou akci a nebude chybět ani planeta Arrakis či řádění jejích pověstných pouštních červů. Dozvíme se rovněž pozadí původu mentatů a navigátorů, to vše v balení, které stylem i vizuální kvalitou odpovídá filmům od Denise Villeneuvea.

Více si v ukázce můžeme užít postav jako Desmond Hart (Travis Fimmel známý ze seriálu Vikingové), imperátora Javicca Corrina (Mark Strong) a jeho družky Natalye (Jodhi May), princezny Ynes (Sarah-Sofie Boussnina), Constantina Corrina (Jesh Heuston), sestry Theodosie (Jada Anouka) nebo Keirana Atreida (Chris Mason).

Čtěte také: Režisér Duny promluvil o třetím dílu. Ústřední motiv si chce půjčit z Kmotra

Showrunnerkou seriálu je Alison Schapker (Alias, Půjčovna masa, Hranice nemožného), která si za režiséry jednotlivých dílů vybrala jména, která předtím točila třeba seriály Westworld, Legion, Fargo nebo Myšlenky zločince.

Duna: Proroctví odstartuje už 17. listopadu 2024.

Zdroj: Screen Rant, First Showing

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Zábavný / Publicistický